Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

To Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά αρχιερατικό μνημόσυνο στη μνήμη του μακαριστού προκατόχου του Παντελεήμονος Παπαγεωργίου, Επίτιμου Διδάκτορος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν: Ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ Παντελεήμων, Θερμών κ. Δημήτριος, ιερείς, ακαδημαϊκοί, αλλά και εκδρομείς από την Έδεσσα.


Την εκδήλωση αυτή οργάνωσε το αφιερωμένο στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Παντελεήμονος Παπαγεωργίου ερευνητικό Κέντρο Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών, με την ευκαιρία της επετείου από την οσιακή κοίμησή του τον Ιούνιο του 1979, που φέτος συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ενθρόνισή του στην Θεσσαλονίκη, και τα 60 χρόνια από την εκλογή του ως μητροπολίτου της Εκκλησίας της Ελλάδος και την ενθρόνισή του στην Έδεσσα. 

Ι. Μητροπολιτικός Ναός Αγ. Γρηγορίου Παλαμά Θεσ/νίκης
Πριν από 5 χρόνια η Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας είχε οργανώσει διημερίδα στη μνήμη του Παντελεήμονα, καρπός της οποίας ήταν ένας τιμητικός τόμος με επιστημονικές και άλλες μελέτες για το πρόσωπο και το πολυσχιδές του έργο, καθώς και η επιστημονική εταιρεία με τον τίτλο: «Κέντρο Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών ‘Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου’». 

Διημερίδα της Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας

Από ανακοίνωση τύπου του Κέντρου Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών «Παντελεήμων Παπαγεωργίου»