Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡ. ΒΡΥΣΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Νοεμβρίου 2011 στις 5.00 μ.μ. έγινε στην Κρύα Βρύση του Δήμου Πέλλας η επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Θεοτόκου της επονομαζομένης «Πορταΐτισσας», αντιγράφου της περίφημης εικόνος της Πορταΐτισσας της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους.

Την Ιερά Εικόνα συνόδευσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής
Ιβήρων Αρχιμ. Ναθαναήλ και την υποδέχθηκε σε προκαθορισμένο σημείο της πόλης ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και πολλοί κληρικοί. Παρέστησαν επίσης ο Κοσμήτορας της Βουλής κ. Γ. Καρασμάνης, Βουλευτής Πέλλας, ο Δήμαρχος Πέλλας και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ πλήθος λαού μετείχε με ευλάβεια στην υποδοχή. Σχηματίστηκε πομπή, η οποία συνόδευσε τιμητικά την Ιερά Εικόνα στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, όπου και πρόκειται να εγκατασταθεί μόνιμα. Στη συνέχεια τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Ιβήρων και των δωρητή της Ιεράς Εικόνος, π. Θεόκλητο Τσαχουρίδη, εφημέριο του Ι. Ναού Αγίας Κυριακής Κρύας Βρύσης. Τόνισε επίσης ότι η Ιερά Εικών έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο για να στηρίξει τον δοκιμαζόμενο λαό και να τον παρηγορήσει.
Μέχρι και την Κυριακή 6/11 στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής θα τελούνται ακολουθίες προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Ιεράς Εικόνος Της σύμφωνα με το Πρόγραμμα που ακολουθεί.


Σημειώνεται ότι στην Αγρυπνία που θα τελεστεί το βράδυ της Δευτέρας θα προΐσταται ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους.