Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ


Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας διοργανώνει ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ από 9 έως 15 Ιουλίου 2012.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται στους υπεθύνους:

Υπεύθυνοι εκδρομής:
Αριδαία: π. Στέφανος Δέβρελης, Τηλ. 6973426298
Γιαννιτσά: π. Ιωάννης Σπυρίδης, 6974882280

Έδεσσα: π. Μάξιμος Χατζής, Τηλ. 6979449289
Σκύδρα: π. Αντώνιος Κορέστης, Τηλ. 6987094318


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Δευτέρα (9/7) : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
            Αναχώρηση από την Έδεσσα και τα Γιαννιτσά. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου  με  πτήση  των  Ολυμπιακών  Αερογραμμών αναχωρούμε  από Θεσσαλονίκη για Τελ Αβίβ μέσω Αθηνών. Άφιξη στο αεροδρόμιο Ben Gurion στις 12:35 και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Καθοδόν επίσκεψη στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Λύδα. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Επίσκεψη και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Τρίτη (10/7):  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ  
            Πρωινό και αναχώρηση για Βηθλεέμ. Προσκύνημα στο σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας στο Χωριό των Ποιμένων και επίσκεψη (προαιρετικά) στην Ι. Μονή Αγίου Σάββα (άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Τετάρτη (11/7):  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΘΑΒΩΡ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΝΑ 
            Πρωινό και αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το Ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Εν συνεχεία με το πούλμαν κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρισκόταν και η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Στάση επίσης στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Παρακολούθηση της βραδινής Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνία) στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Διανυκτέρευση.

Πέμπτη (12/7):  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΧΟΤΖΕΒΑΣ - ΙΕΡΙΧΩ - ΒΗΘΑΝΙΑ 
            Πρωινό και επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Εδώ θα επισκεφθούμε και το σπήλαιο όπου ασκήτεψε ο Πρ. Ηλίας και ήταν και ο τόπος προσευχής των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου στην Ιεριχώ. Θα ανηφορήσουμε στο Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Στην επιστροφή προς Ιεροσόλυμα στάση στη  Βηθανία, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.




Παρασκευή (13/7):  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
            Πρωινό. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην παλιά πόλη. Επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα μας δεχθεί ο Μακαριότατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος Γ'. Συνεχίζουμε με την  Οδό Του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο, το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας. Επίσκεψη στη Γεσθημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Λόφο Σιών, το Υπερώον, το σπίτι του Αγίου του Ιωάννη του Θεολόγου, το Τάφο του Δαυίδ. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Συμεών Θεοδόχου Καταμόνας και την Ι. Μονή του Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Σάββατο (14/7):  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ
            Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας, όπου και θα επισκεφθούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα, την Αγία Φωτεινή. Εδώ βρίσκεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Φιλούμενου. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα και απόγευμα ελεύθερο στην παλαιά πόλη, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε κατ΄ ιδίων τα διάφορα μικρά μοναστηράκια εντός της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων (Μεγάλη Παναγιά, Αγίων Θεοδώρων, Σειδανάγιας, Αγίου Ευθυμίου, Μετόχι Γεθσημανής κ.α.) Δείπνο. Παρακολούθηση της βραδινής Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνία) στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Διανυκτέρευση.

Κυριακή (15/7):  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
            Πρωινό και αναχωρούμε στις 9:30 για το αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ και με πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών πετάμε για Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών στις 13:25. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη στις 18:55.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:    900,00 €
 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Τελ Αβίβ - Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό και ένα γεύμα.
  • Εκδρομές, ξεναγήσεις - περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ανάβαση με mini-bus στο όρος Θαβώρ.
  • Μεταφορά με mini-bus στην Ι. Μ. Αγίου Σάββα.
  • Φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά).
  • Ξεναγός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
  • Αρχηγό - συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Ποτά και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΟΑ 905 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ- ΑΘΗΝΑ 09:00-09:50
ΟΑ 301 ΑΘΗΝΑ - TEL AVIV 10:35-12:35

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΟΑ 302 TEL AVIV-ΑΘΗΝΑ 13:25 -15:25
ΟΑ 916 ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 18:00-18:55