Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ»

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πανήγυρη της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας, το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 στις 8:00 μμ. Στην εκδήλωση, εκτός από τα χορευτικά τμήματα της ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών, συμμετείχε μετά από πρόσκληση χορευτικό τμήμα από την ενορία Ευαγγελιστρίας Λευκάδος.

Σην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, κα Λούσπα, και ο Προϊστάμενος του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας και πολυγραφότατος συγγραφέας Πρωτοπρ. Γεράσιμος Ζαμπέλης.
Η εκδήλωση περιελάμβανε λευκαδίτικους χορούς από τους φιλοξενούμενους καθώς και χορούς από την Ήπειρο, τη Μακεδονία, την Αν. Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου από τα τμήματα της ενορίας του Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών.

Η εκδήλωση υπό τον γενικό τίτλο: «Ελλάδα: τόπος από φως και θάλασσα» διανθίστηκε με σχετικά κείμενα του Φώτη Κόντογλου και Ελλήνων ποιητών, τα οποία απήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί Φιλιππίνα Παπακωνσταντίνου και Ευρυδίκη Κυριακού.
Η συμμετοχή των περίπου 150 παιδιών, εφήβων και νέων στη γιορτή αυτή της παράδοσης μετέδωσε κέφι, παλμό και ζωντάνια και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που κατέκλυσε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών και Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, ο οποίος παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον π. Γεράσιμο Ζαμπέλη.