Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ


Έκφραση αγάπης και ανθρωπιάς αποτελεί η Καλλιτεχνική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας από την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών στις 8:30 μ.μ. (Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα γίνει στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Πέλλας).
Στην εκδήλωση συμμετέχει η γνωστή ανά το πανελλήνιο τραγουδίστρια και μουσικός Αρετή Κετιμέ. Μαζί με τον μεγάλο καλλιτέχνη στο κλαρίνο Σταύρο Παζαρέντση και την εκλεκτή ορχήστρα του θα αποδώσουν τραγούδια της Mακεδονικής Γης. Συμμετέχει επίσης το Χορευτικό Τμήμα των Ενοριακών Συνάξεων του Ναού.


Η παρουσίαση αυτή είναι μία προσφορά της Αρετής Κετιμέ και των μουσικών στο φιλανθρωπικό έργο της ενορίας και συγκεκριμένα στο Γεύμα Αγάπης «Επιούσιος Άρτος», όπου καθημερινά σιτίζονται 90 συνάνθρωποί μας, και στα δωρεάν φροντιστηριακά τμήματα, τα οποία παρακολουθούν 250 περίπου μαθητές, από όλες τις ενορίες των Γιαννιτσών.Το εισιτήριο στην είσοδο του Ανοιχτού Θεάτρου ορίστηκε στα 7 ευρώ, ενώ η προπώληση στα 5 ευρώ και θα γίνεται στα γραφεία του Ιερού Ναού, στο Εκκλησιαστικό Βιβλιοπωλείο, που βρίσκεται στην πλατεία του Αγ. Γεωργίου, καθώς και στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τον προαναφερθέντα φιλανθρωπικό σκοπό.


Ο Ψηφιακός Δίσκος
 Η εκδήλωση αποτελεί παράλληλα και πρώτη παρουσιάση του ψηφιακού δίσκου που εξέδωσε η Ενορία με τον τίτλο: «Τραγούδια της Μακεδονίας», για την οποία η Αρετή Κετιμέ και οι μουσικοί που συμμετέχουν στην εκδήλωση εργάστηκαν αφιλοκερδώς επί μήνες, με σκοπό να ενισχύσουν το κοινωνικό έργο που επιτελείται στην πόλη των Γιαννιτσών από την Εκκλησία αλλά και να προβάλλουν την Ελληνική Μακεδονική Μουσική Παράδοση.

Στην ηχογράφηση συμμετέχει και ενδεκαμελής χορωδία από νέους του Ιερού Ναού.
Την έκδοση προλογίζει η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ οι συντελεστές της την αφιερώνουν σε όλους τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους, για να είναι ελεύθερη και Ελληνική η Μακεδονία μας.

Το CD πωλείται 7 ευρώ και τα έσοδα θα ενισχύσουν τις προαναφερθείσες φιλανθρωπικές δραστηριότητες.