Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΟΔΟΧΗ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓ. ΦΩΤΕΙΝΗΣ

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, στις 17.00, πραγματοποιήθηκε με επισημότητα η υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.

Το Ιερό Λείψανο συνόδευσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους Αρχιμ. Ναθαναήλ μέχρι την είσοδο του Ιερού Ναού, από όπου το παρέλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης,
Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και τον πιστό λαό.

Στις 17.15 τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, ενώ το ίδιο βράδυ, στις 21.30 τελέσθηκε Αγρυπνία. 

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι. Μονής Ιβήρων κατά την τέλεση της Αρτοκλασίας


Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ιερού Λειψάνου θα γίνονται ακολουθίες στον Ιερό Ναό σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΔΕΣΣΗΣ
07.30 Όρθρος, Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Δοξολογία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
17.00 Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο
20.00 Απόδειπνο και Χαιρετισμοί της Θεοτόκου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΙΩΗΛ
07.30 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία λειτουργία από τον εορτάζονται Μητροπολίτη Εδέσσης κ. ΙΩΗΛ στον παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το ιερώτατο θησαύρισμα της Ιεράς Μονής των Ιβήρων





Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων την Παρασκευή 19/10 θα συνοδεύσει το Ιερό Λείψανο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών, όπου και θα παραμείνει σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/10
17.00 Άφιξη του Ιερού Λειψάνου
17.10 Εσπερινός και Παράκληση στην Αγία Φωτεινή

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/10 – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
07.30 Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

17.00 Μέγας Εσπερινός και αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου.