Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΄΄ΦΑΒΙΟΛΑΣ΄΄

Πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ η Θεατρική παράσταση ΄΄ΦΑΒΙΟΛΑ΄΄ από τα στελέχη των Κατασκηνώσεων της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητροπόλεως) Γιαννιτσών.

Η αίθουσα τελετών της ενορίας ήταν κατάμεστη από ακροατήριο

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΣΙΣ Τ. ΔΕΞΙΑΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ


Πανηγυρίζει την Κυριακή 1 Ιουλίου ο Ι. Καθεδρικός Ναός Αγ. Σκέπης Εδέσσης επί τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων.

Ιδιαίτερη και σπάνια ευλογία θα έχει με την ευκαιρία της εορτής ολόκληρη η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΙΣΩΝ

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, εορτή των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός της πόλεως Γιαννιτσών.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 28 Ιουνίου

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΤΗΣ Ι.ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΙΛΑΡΙΩΝΟΣ

Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012, εορτή των Αγιορειτών Αγίων, τελέσθηκαν τα εγκαίνια του νέου Καθολικού της Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγ. Ιλαρίωνος Προμάχων Αριδαίας, επ᾿ ονόματι του πρώτου κτίτορος και προστάτου της Ιεράς Μονής Αγίου Ιλαρίωνος επισκόπου Μογλενών (12ος αιώνας).

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Μεταξύ των κληρικών που μετείχαν στα ιερά εγκαίνια ήταν ο

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

«ΦΑΒΙΟΛΑ» ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Θεατρική παράσταση με τον τίτλο ΄΄ΦΑΒΙΟΛΑ΄΄ και θέμα το πρόσωπο της αγίας των πρώτων αιώνων του Χριστιανισμού Φαβιόλας θα παρουσιάσουν στελέχη της Κατασκηνώσεων Θηλέων της ενορίας Μητροπόλεως Γιαννιτσών.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, στις 19.30 στην Αίθουσα Τελετών του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητροπόλεως) Γιαννιτσών.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΤΗΝ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας θα έχει την εξαιρετική ευλογία της ελεύσεως της Δεξιάς Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος.
Το ιερό λείψανο, που έχει ιστορία 16 αιώνων και σπάνια εξέρχεται από την Κέρκυρα, θα συνοδεύσει ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος και θα προστεί στην πανήγυρη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκέπης Εδέσσης επί τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων.
Η Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου θα γίνει στον Ι. Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 6.45 το απόγευμα
Η Τιμία Δεξιά του Αγίου θα τεθεί σε προσκύνηση μέχρι την Τρίτη 3 Ιουλίου.
Το αναλυτικό Πρόγραμμα του εορτασμού θα κοινοποιηθεί στα ΜΜΕ και θα αναρτηθεί στον ΙΣΤΟΓΡΑΦΟ εντός των ημερών.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ. ΑΓ. ΙΛΑΡΙΩΝΟΣ

Το νέο καθολικό της Μονής
Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 η ενορία Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνει ομαδική μετάβαση με λεωφορείο στην Ι. Μονή Αγίου Ιλαρίωνος Προμάχων με την ευκαιρία των Εγκαινίων του νέου καθολικού (κεντρικού ναού) της Μονής.

Εγγραφές: Στo γραφείo του Ι. Ναού και στο τηλ. 2382022714
Αναχώρηση: Κυριακή 17/6, 6:30 π.μ. (επιστροφή πριν το μεσημέρι). Τιμή εισιτηρίου: 8 €.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

 Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012, εορτή του εν Αγίοις πατρός ημών Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού και Ομολογητού, πανηγυρίζει το φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Γιαννιτσών.

- Την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ., θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα γίνει λιτάνευση του

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΕΟΡΤΗ ΑΓ.ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ


Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα εορτασθεί η μνήμη του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Κυριακή 10/6
18.30 Μέγας Εσπερινός

Δευτέρα 11/6

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Από την Κυριακή 10 Ιουνίου μέχρι το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 στην Κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών θα λειτουργεί έκθεση Αγιογραφίας, Πυρογραφίας και Ξυλογλυπτικής των Ενοριακών Συνάξεων του Ιερού Ναού.
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των μαθητών των σχολών του Ναού και θα είναι ανοιχτή κάθε απόγευμα από τις 6:00 μέχρι τις 9:00 μ.μ. (Επισκέψεις σχολείων τις πρωινές ώρες μετά απο συννενόηση στο τηλ. 6946886362).

ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ


Την Κυριακή 3 Ιουνίου, εορτή της Πεντηκοστής, τελέσθηκε για πρώτη φορά μετά από 42 ολόκληρα χρόνια η Θεία Λειτουργία στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Έδεσσα.

Στην Θεία Λειτουργία προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΙΩΗΛ, ο οποίος, αφού στο κήρυγμά του μίλησε για το Άγιο Πνεύμα και τα χαρίσματα που δωρίζει στους ανθρώπους, ένα από τα οποία είναι η γαλήνη των λογισμών

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ο ΣΕΒ. ΘΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ο Σεβασμιώτατος θα εξομολογεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών από τις 16.30 έως στις 18.00.