Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΑΓΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ (ΝΕΟ)

Σε όλη την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας οι Ακολουθίες του Αγίου Δωδεκαημέρου θα τελεσθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παραμονή Χριστουγέννων
6:00 π.μ. Όρθρος, Μεγάλες Ώρες, Μ. Εσπερινός και Θεία Λειτουργία

Χριστούγεννα
5:30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

Πρωτοχρονιά - Περιτομή - Μ. Βασιλείου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


Στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών (παραπλεύρως ΟΤΕ), την Τρίτη το πρωί, εορτή της  Γεννήσεως του Κυρίου, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων από τις 8:00 έως τις 10:30 π.μ.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ


Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα τελεσθεί ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός της εορτής των Χριστουγέννων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Την ίδια ημέρα το βράδυ από τις 22:00 έως τις 02:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Έδεσσα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση όλων των Κατηχητικών Σχολείων της Έδεσσας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (απέναντι από τον Ψηλό Βράχο).

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2012


Προς τον ευλαβή Κλήρο και τον ευσεβή λαό
της καθ’  ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

«Παιδίον εγεννήθη ημίν» (Ησ. 9,5)

Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,
Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

Οι θειότατοι της Εκκλησίας Πατέρες σχολιάζοντας τη Γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού παραστατικά σημειώνουν πως με τέσσερεις

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΕΤΗΣΙΟ ΤΣΑΪ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ''ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ''

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 17.30-19.30 στη Μεγάλη Αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου της Ενορίας Μητροπόλεως Γιαννιτσών θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο τσάϊ για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας Γιαννιτσών ''ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ''.

Προκλήσεις διατίθενται στον Ιερό Ναό και στο Ίδρυμα.

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (Β΄ ΜΕΡΟΣ)


Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στις 18.00, στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων, που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στον Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος (Δρ.Θ), Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με θέμα:

«Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (Β΄ ΜΕΡΟΣ)»

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΓΑΠΗΣ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ

Ανθρωπιστική Βοήθεια για τις Φυλακές 
(πρόσκληση σε μία πράξη άλλης λογικής)

«ἐν φυλακῇ ἤμην, καί ἤλθετε πρός με» (Ματθ.25,36)

Η Ενορία των αγίων ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών, για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αγάπης στους κρατούμενους αδελφούς μας στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, ενόψει των Χριστουγέννων.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

''Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΤΟΛΗ''

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις 18.00, στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων, που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στον Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, θα ομιλήσει ο Πρωτοπρ. Ἐλευθέριος Χαραλαμπίδης (Δρ.Θ) με θέμα:

«Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΤΟΛΗ»

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΣΛΙΔΗ

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Γεωργίου & Νικολάου Γιαννιτσών. Στα πλαίσια του εορτασμού θα γίνει Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Γεωργίου του Καρσλίδη το οποίο θα μεταφερθεί από την Ι. Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας.

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 5:15 μ.μ. στην είσοδο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου καὶ Νικολάου Γιαννιτσών, ενώ το ιερό λείψανο θα τεθεί σε προσκύνηση μέχρι την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

''ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ''

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, στις 11.30, στην Αίθουσα Κατηχητικών Σχολείων «Ο Μέγας Βασίλειος» (Απ. Λουκά 13, Γιαννιτσά), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ θα αναπτύξει το θέμα:

''ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ''