Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ''ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ''


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την την Κυριακή 31 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών η εκδήλωση με θέμα: «ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ», αφιερωμένη στο νόημα και στα μηνύματα της Εθνικής Επετείου του 1821.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε δύο εισηγήσεις. Την πρώτη, η οποία είχε ως θέμα τις πνευματικές διαστάσεις του Αγώνα
του 21, ανέπτυξε ο Πρωτοπρ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης (Δρ.Θ.), Υπεύθυνος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος και εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο. Με βάση το απολυτίκιο του Ευαγγελισμού αναδείχθηκαν οι πνευματικές ρίζες που οδήγησαν στον ανένδοτο αγώνα των Ελλήνων, δηλαδή την πίστη στην Ανάσταση και την αγάπη για την Ελευθερία.
Η δεύτερη εισήγηση αναπτύχθηκε από τον Εκπαιδευτικό και Συγγραφέα κ. Ιωάννη Παπαλαζάρου, ο οποίος παρουσίασε τον άγνωστο για τους πολλούς -ακόμη και για τα σχολικά εγχειρίδια της πατρίδας μας- αγώνα των μακεδόνων για την απελευθέρωση και τα πρόσωπα των κυριοτέρων αγωνιστών.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η Χορωδία του  Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών σε συνεργασία με την Παιδική Χορωδία του Μορφωτικού Ομίλου Πέλλας παρουσίασαν δημοτικά και έντεχνα τραγούδια που συνδέονται με τον αγώνα για την ελευθερία, υπό την διεύθυνση του κ. Απόστολου Τσέρνου, μουσικού και εκπαιδευτικού.

Παρέστησαν στην εκδήλωση η π.Υπουργός κ. Θ. Τζάκρη, ο Βουλευτής κ. Γ. Καρασμάνης, ο Δήμαρχος Γιαννιτσών, και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχαν ο Σύλλογος Ενωμένη Ρωμηοσύνη, η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» και η ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.