Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ.ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, εορτή των Αγίων ενδόξων πανευφήμων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός της πόλεως Γιαννιτσών.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας κ. Ιωήλ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου.
Στη συνέχεια θα γίνει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, πολιούχων της πόλεως Γιαννιτσών, στις καθιερωμένες οδούς της πόλεως.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου θα τελεσθεί ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο θα ιερουργήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος.

Το απόγευμα της εορτής, στις 6.30 μ.μ., μαζί με τον Εσπερινό των Αγίων Αποστόλων θα ψαλλεί και ο Παρακλητικός Κανών εις τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρον και Παύλον.

Με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της ενορίας μας, το βράδυ της εορτής, στις 9.00μ.μ., στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, δίπλα στο Ιερό Ναό, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ», θα πραγματοποιηθούν Πολιτιστικές (μουσικοχορευτικές) Εκδηλώσεις.