Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Εγκύκλιος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ για την έναρξη των Σχολικών Μαθημάτων.


Αγαπητοί μου μαθητές και διδάσκαλοι,

Σήμερα που με τους αγιασμούς αρχίζει η φετινή σχολική χρονιά και οι αυλές των σχολείων είναι γεμάτες από παιδιά και από νέους και νέες γεμάτους ελπίδες και όνειρα για το μέλλον, αλλά και γεμάτους αγωνία για τις δύσκολες ημέρες που περνά η πατρίδα μας, θα ήθελα να καταθέσω πολύ ευσύνοπτα τις παρακάτω σκέψεις μου.

Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, η ελπίδα μας είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός (Α  Τιμ. 1,1). Ο απόστολος Παύλος χαρακτηρίζει την ελπίδα προς τον Κύριο Ιησού ως άγκυρα της ψυχής ασφαλή και βεβαία (Εβρ. 6,18-19), ενώ ο προφήτης Ησαΐας παρομοιάζει τον Χριστό με εκλεκτό ακρογωνιαίο λίθο, στον οποίο όποιος πιστεύει δεν πρόκειται να διαψευσθεί (Ησ. 28,16). Αν λοιπόν και εμείς, είτε ως μαθητές και διδάσκαλοι, είτε ως ιερείς και λαϊκοί, εναποθέτουμε την ελπίδα μας όχι τόσο στον εαυτό μας, την ευφυΐα μας και τις ικανότητές μας, αλλά στον Παντοδύναμο και Πάνσοφο Θεό μας, τότε ασφαλώς θα μας χορηγηθεί από τον Κύριο πολλή σύνεση, σοφία και πρόοδος.
Ως Ποιμενάρχης της θεοσώστου Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, εύχομαι τόσο στους μαθητές και τις μαθήτριες, όσο και στους καθηγητές και διδασκάλους μας, στηριγμένοι στην ασάλευτη ελπίδα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να διαπλεύσουν επιτυχώς την φετινή σχολική χρονιά και να πλουτίσουν σε σοφία και χάρη Θεού, χωρίς να τους λείψει ποτέ και ο επιούσιος άρτος. Αμήν.

Προς Θεόν Ευχέτης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ΙΩΗΛ