Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ι.ΝΑΟΥ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


 Tη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο Αγιασμός για την έναρξη των Φροντιστηριακών Μαθημάτων που γίνονται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Κατά την ακολουθία του αγιασμού ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους
καθηγητές για την προσφορά τους και παρότρυνε τα παιδιά να έχουν συνέπεια, διάθεση για μελέτη και πρόοδο.












Στη συνέχεια βραβεύτηκαν τα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα παρακολουθώντας τα μαθήματα των φροντιστηρίων του Ναού.

Τέλος, ο υπεύθυνος των φροντιστηριακών μαθημάτων Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, αφού πρώτα ευχήθηκε σε όλους, παρότρυνε τα παιδιά μέσα από την επαφή τους αυτή με την Εκκλησία να πλησιάσουν περισσότερο το πρόσωπο του Κυρίου. Έδωσε επίσης πρακτικές οδηγίες για τη λειτουργία των τμημάτων.





Τα φροντιστήρια λειτουργούν για έκτη συνεχόμενη χρονιά σε χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους και με την αφιλοκερδή συμμετοχή 65 και πλέον εκπαιδευτικών. Φέτος θα λειτουργήσουν 80 τμήματα και θα πραγματοποιούνται εβδομαδιαίως 150 ώρες διδασκαλίας.
Η επιλογή των 280 περίπου μαθητών που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα έγινε με αυστηρά κριτήρια και ύστερα από κατάθεση δικαιολογητικών.
Στον αγιασμό παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ακολούθησε δεξίωση για τους εκπαιδευτικούς.