Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στην εκπομπή "ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ" της  θα γίνει αφιέρωμα στο νεοϊδρυθέν Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στα Γιαννιτσά.

Παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση του 4Ε:


«Η μεγάλη προσφορά των κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων που ίδρυσαν οι μητροπόλεις μας απασχολεί αυτή την Παρασκευή στην εκπομπή ''με γνώση και μεράκι" της 4Ε.

Κανένας οργανισμός και καμία άλλη οργάνωση δεν επιτελεί τόσο μεγάλο έργο, όπως η Εκκλησία. 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, διαχρονικά, και αναλόγως προς τις ανάγκες κάθε εποχής, συμπαρίσταται στους αδυνάτους και στους ενδεείς και παρηγορεί τους πονεμένους με έμπρακτες ενέργειες.
Έτσι και τώρα η Εκκλησία μας συμπαρίσταται και θα συνεχίση να βοηθά όσο μπορεί με τα μέσα που διαθέτει, όσους πλήττονται καίρια από την λαίλαπα της οικονομικής κρίσης. Και βεβαίως τα εκκλησιαστικά ιδρύματα, τα εξατομικευμένα βοηθήματα, τα εξειδικευμένα κέντρα προνοίας και τα συσσίτια με τις χιλιάδες μερίδες φαγητού στους απόρους, χωρίς φυλετικές η θρησκευτικές διακρίσεις, συνεχίζονται. 

Σε πολλές τοπικές κοινωνίες η προσφορά της Εκκλησίας στο επίπεδο της πρόνοιας και της κοινωνικής μέριμνας αντικαθιστά απόλυτα και αυτό το Κράτος, στο οποίο ο Έλληνας πολίτης καταθέτει τη φορολογία του και τις ασφαλιστικές εισφορές του. Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία λειτουργούν σήμερα από ολες τις μητροπολεις. Πρόσφατα ξεκίνησε την λειτουργία του αυτό στα Γιαννιτσά. 

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Δείτε το μικρό αυτο αφιέρωμα την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 20:25 ... Σε επανάληψη την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 13:25 .»


Η μετάδοση θα γίνεται την ίδια ώρα και μέσω ΟΤΕ tv και δορυφορικά.