Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ο ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΣΘΟΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Κυριακή 16 Μαρτίου (Β΄ Κυριακή των Νηστειών) ο Σεβασμιώτατος Προκαθήμενος της Εσθονικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν: ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Γρηγόριος Παπαθωμάς, τακτικός καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επί σειρά ετών επισκέπτης καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Tartu Εσθονίας, ο
Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Χατζηβασιλείου, Στρατιωτικός Ιερέας της 2ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, οι εφημέριοι του ναού και οι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως.




Κατά το κήρυγμά του ο Πρόεδρος της Εσθονικής Εκκλησίας ευχαρίστησε την ενορία για την αγάπη της και την υλική ενίσχυση που προσέφερε στους ορθοδόξους της Εσθονίας και στη συνέχεια ερμήνευσε την ευαγγελική περικοπή.




Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην αίθουσα τελετών της ενορίας, όπου τον υποδέχθηκαν τα παιδιά των κατηχητικών και των ομάδων της ενορίας, τα παιδιά του Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας «Παναγία η Οδηγήτρια» και πολλοί ενορίτες. Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στα παιδιά και την θέση τους στην κοινωνία της Εσθονίας όπως και τις δράσεις της εκεί Εκκλησίας για την κατά Χριστόν διαπαιδαγώγησή τους. Ακολούθως απάντησε σε ερωτήσεις του ακροατηρίου σχετικά με την επιρροή των ακραίων καιρικών συνθηκών στην καθημερινότητα του λαού αλλά και στο ποιμαντικό έργο της Εσθονικής Εκκλησίας.



Κατά το πέρας της εκδήλωσης παιδιά του ιδρύματος και εκπρόσωπος των κατηχητικών συνάξεων της ενορίας προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο αναμνηστικά δώρα και συμβολικό χρηματικό ποσό, προϊόν της προσφοράς των ενοριτών, για την ενίσχυση του ιεραποστολικού έργου που επιτελείται στην μακρινή και πολύπαθη χώρα της Βαλτικής.


Φωτογραφίες: Κ. Παπαδόπουλος, Γιαννιτσά


Σχετικές δημοσιεύσεις με περισσότερο φωτογραφικό υλικό:
amen.gr, dogma.gr, romfea.gr