Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ

Τo Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αρχοντικού Πέλλης εκφράζει δημόσια τις ολόθυμες ευχαριστίες του προς όλους τους συντελεστές αποπεράτωσης του έργου ανοικοδόμησης, ανακαίνισης και ανάδειξης του ιστορικού παλαιού ναού του Αγίου Αθανασίου, ο οποίος κηρύχθηκε με νόμο του κράτους διατηρητέος και είναι γνωστός για την συμβολή του στον Μακεδονικό Αγώνα. Ιδιαίτερα ευγνωμονούμε:


Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, εμπνευστή του έργου.
Τον Δήμο Πέλλας, ο οποίος διαμόρφωσε τον περιβάλλοντα χώρο και ανέλαβε το δύσκολο έργο ηλεκτροφωτισμού και ηλεκτροδότησης του ναού σύμφωνα με τις προδιαγραφές της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Την Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής, η οποία με σημαντικά εμβάσματα συνέβαλε καθοριστικά στην αποπεράτωση της στέγης του ιερού ναού. Τον κ. Παναγιώτη Καρφαρίδα και την κ. Αικατερίνη Άνθη, ομογενείς ενορίτες από το Τέξας. Την κεκοιμημένη Καλλιόπη Διντσούδη, η οποία αναπαύεται σε κοιμητήριο της Μελβούρνης Αυστραλίας. Εκείνη σε συνεργασία με την Μαρία, τον Ιωάννη και την Μαγδαληνή Μπαντζαρακούδη, όλοι μετανάστες στη Μελβούρνη από την ενορία μας, πρωτοστάτησαν στη συγκέντρωση χρημάτων για την έναρξη του έργου. Την κ. Μαρία Χολπτσίδου από το Αρχοντικό, που εργάζεται στην Γερμανία. Τον κ. Χριστόφορο Γ. Καραφυλλιά, τα αδέλφια του και το συγγενικό περιβάλλον τους, οι γενναίες χορηγίες των οποίων έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στα υπό εκτέλεση έργα. Τον φιλόκαλλο και φιλάγιο πιστό λαό των δήμων Πέλλας, Κουφαλίων, Σκύδρας και Αριδαίας. Τις κυρίες της διακονίας και όλους τους ευσεβείς κατοίκους της ενορίας, τους παρεπιδημούντες και όσους έλκουν την καταγωγή από το χωριό για την αμέριστη οικονομική και ηθική συμπαράσταση τους καθώς και όλο το πλήθος των επωνύμων και ανωνύμων δωρητών, οι οποίοι με ζήλο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ενορίας.

Ευχόμαστε ο ακλόνητος στύλος της Ορθοδοξίας, ο υπέρμαχος της αληθείας Μέγας Αθανάσιος να πρεσβεύει ώστε να χαριτώνει ο Κύριος την ζωή τους και να τους επιδαψιλεύει «παν δώρημα τέλειον».






Περισσότερες φωτογραφίες στις ιστοσελίδες του Ι. Ναού.