Τρίτη 13 Μαΐου 2014

''ΑΥΤΩ ΜΟΝΩ ΑΣΩΜΕΝ''


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Μαΐου (8.00 μ.μ.) στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών η Εκδήλωση λόγου και μέλους της Σχολής Βυζαντινή Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με τίτλο: «Αυτώ μόνω άσωμεν».

Παρουσιάστηκαν ύμνοι της εορταστικής περιόδου του
Πεντηκοσταρίου από τον Βυζαντινό Χορό της Σχολής, στον οποίο μετείχαν ιεροψάλτες, καθηγητές και μαθητές της Σχολής, υπό τη διεύθυνση του Διευθυντή της, Πρωτοψάλτη Αριστοτέλη Βογιατζόγλου.
Την εκδήλωση και τους ύμνους παρουσίασε με θεολογικό και καλλιτεχνικό σχολιασμό ο Πρωτοπρ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης (Δρ.Θ.), Μουσικοδιδάσκαλος και Υπεύθυνος Τύπου της Ι. Μητροπόλεως.



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ιδρυτής της Σχολής, κατά το πέρας της Εκδήλωσης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της και τους συνεχάρη για το άριστο συνολικό αποτέλεσμα. Εξήρε επίσης την υμνολογική παράδοση της Ορθοδοξίας αναφερόμενος στις ιερές προσωπικότητες των υμνογράφων και μελωδών Ιωάννου του Δαμασκηνού και Κοσμά. Τόνισε ακόμη την επιτυχημένη παρουσία της Σχολής και την αύξηση των μαθητών της κατά το διδακτικό έτος 2013-14.

















Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, η Βουλευτής του Νομού κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ο τέως Διευθυντής της Σχολής Πρωτοψ. Αντώνιος Πατρώνας, ιεροψάλτες και εκπρόσωποι των αρχών και φορέων της περιοχής.