Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου, εορτή του εν Αγίοις πατρός ημών Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού και Ομολογητού, πανηγυρίζει το φερώνυμο Παρεκκλήσιο του Ι. Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/6
Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 9 Ιουνίου, το απόγευμα, στις 6.30 μ.μ., μετά τον Εσπερινό θα τελεσθεί το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

ΤΡΙΤΗ 10/6 
Την Τρίτη 10 Ιουνίου, το απόγευμα, στις 7.00 μ.μ., θα τελεσθεί Μέγας
Πανηγυρικός Εσπερινός μετ᾿ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα γίνει λιτάνευση του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά γύρω από τον Ιερό Ναό.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά, στις 9.00 μ.μ., θα γίνει η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου με τους Χαιρετισμούς εις τον Άγιον Λουκάν τον Ιατρόν και  θα ψαλλούν τα Εγκώμια εις τον Άγιον.


ΤΕΤΑΡΤΗ 11/6
Την Τετάρτη 11 Ιουνίου, ανήμερα της εορτής το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος της εορτής και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 6.30 μ.μ., στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά, μετά τον Εσπερινό θα ψαλεί ο Παρακλητικός Κανών εις τον Άγιον Λουκάν τον Ιατρόν.


Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.