Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-15

Προς τους διδασκάλους και τους μαθητές των Σχολείων
της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως


Αγαπητοί μου μαθητές και διδάσκαλοι·

Προσήλθαμε σήμερα στα σχολεία την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους, για να ξεκινήσουμε την χρονιά με την ευλογία του Θεού.
Ο Θεός μας είναι Θεός αγάπης. Ζει ως αγάπη και έπλασε όλο τον κόσμο, για να ζει και αυτός με αγάπη. Στις ημέρες μας που σε πολλά μέρη της γης ακούμε να κυριαρχεί το μίσος και οι αδελφοκτόνοι πόλεμοι, εμείς ως
χριστιανοί οφείλουμε να δώσουμε την δική μας μαρτυρία. Και αυτή δεν είναι άλλη από την μαρτυρία της αγάπης. Όσο πιο πολύ γνωρίσουμε τον Θεό μας και τον αγαπήσουμε με πόθο, τόσο πιο πολύ η αγάπη και η ειρήνη θα γλυκάνουν την ζωή μας.
Γι' αυτό, προς τα εκεί θα πρέπει να στραφεί η εκπαίδευση στα σχολεία μας. Με την βοήθεια των γραμμάτων να μάθουν τα παιδιά και οι νέοι μας και να εκτιμήσουν τον μοναδικό και ανεξάντλητο θησαυρό που έχουμε ως χριστιανοί. Μαθαίνοντας τον Θεό μας και την διδασκαλία Του, μαθαίνουμε να αγαπάμε αληθινά και στην αγάπη αυτή βρίσκουμε την αιώνια ζωή. Μπορούμε να γίνουμε νέοι απόστολοι, που να ζυμώσουμε ξανά όλο τον κόσμο στο καλό.
Εύχομαι, λοιπόν ως πνευματικός Πατέρας και Ποιμένας όλης της Μητροπόλεώς μας στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και τις μαθήτριες, με αφορμή την έναρξη των σχολείων, ο Θεός μας να σας γεμίσει με την αγάπη Του και με κάθε αρετή και ωφέλιμη γνώση τόσο πολύ, ώστε όχι μόνο εσείς να ωφεληθείτε από τα γράμματα, αλλά να είστε αληθινά χρήσιμοι σε όλη την ανθρωπότητα.
Καλή και ευλογημένη χρονιά!

Προς Θεόν Ευχέτης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ΙΩΗΛ