Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στις 19.00, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών, η Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. διοργανώνουν εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Ανέστη Κεσελόπουλο, Τακτικό Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα:

«Ο κοινωνικός χαρακτήρας της Εκκλησίας στη ζωή και τη σκέψη των Τριών Ιεραρχών». 

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ

Την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών από 20.30 έως 01.00 θα τελεστεί Αγρυπνία εις τιμήν και μνήμην του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ισιδώρου του Πηλουσιώτου.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓ. ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 9:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Εδέσσης θα γίνει Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Ιερομάρτυρος Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των Καρκινοπαθών.
Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθεί εις προσκύνησιν τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Η ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στις 18.00, στο Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Πλίσκας, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, με θέμα:

«Η ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΝΤΡΩΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, η πόλη των Γιαννιτσών είχε την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρο.

Την Κυριακή το πρωί ο Σεβασμιώτατος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓ.ΠΟΡΦΥΡΙΟ

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στις 18.00, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Σάββας Αγιορείτης, με θέμα:

«Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗ»

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας την Κατηχητικής Σύναξης της Ενορίας Γεννήσεως του Σωτήρος Κρ. Βρύσης.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Πλίσκας, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος είναι και υπεύθυνος της Συνάξεως.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 18.00, στο Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Χαραλαμπίδης (Δρ.Θ.), με θέμα:

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ;»

ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 18.00, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζουμής, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, με θέμα:

«ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ»

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΝΤΡΩΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στις 11:00 π.μ., θα ακολουθήσει ομιλία - συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο στην κεντρική αίθουσα του Ιερού Ναού.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΨΑΛΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η ετήσια Πανήγυρις του Αγίου Αθανασίου στην Άψαλο Αλμωπίας.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στον ιερό ναό για να συμμετάσχει στον Πανηγυρικό Εσπερινό (Παρασκευή 17/1/14) στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε υποδοχή ιερού λειψάνου του Οσίου Γεωργίου του Ομολογητού (Καρσλίδη).

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ 20α ΠΑΥΛΕΙΑ

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 ο Βυζαντινός Χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας «Ρωμανός ο Μελωδός» ανταποκρινόμενος στην ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση της Ι. Μητροπόλεως Βεροίας συμμετείχε σε συνάντηση βυζαντινών χορών στα πλαίσια των εικοστών ΠΑΥΛΕΙΩΝ.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στις 18.00, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Χατζηδήμου, Ιατρός, με θέμα:

«ΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙΣ ΖΩΗΣ ΑΙΩΝΙΟΥ»

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Γυψοχωρίου.
Κατά την διάρκεια της Πανηγύρεως θα τεθεί σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Μεγάλου Αθανασίου.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 17/1
5.15 μ.μ. Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Μ. Αθανασίου
5.30 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγ. Αθανασίου Αρχοντικού Δήμου Πέλλας.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/1
5.30- 7.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός


Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΗΡΥΓΜΑ

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στις 18.00, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Πλίσκας, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα:

«ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΗΡΥΓΜΑ»

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΓΑΠΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ»

Επίσκεψη αγάπης πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Νομού Πέλλας στο Ίδρυμα «Παναγία η Οδηγήτρια».

Με την ευκαιρία των εορτών ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Παντελεήμων Κολόμβος συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Γιαννιτσών κ. Γεώργιο Παπαπροδρόμου, τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγ. Σκέπης Εδέσσης και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος (Δρ.Θ.), Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα:

«ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ»

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, ώρα 6:00 μ.μ. αρχίζουν και πάλι οι καθιερωμένες ομιλίες του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ μετά τη διακοπή των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών (παραπλεύρως ΟΤΕ).

Στις 5.30 μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού. Στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ομιλία και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος θα ευλογήσει την Βασιλόπιτα.

ΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙΣ ΖΩΗΣ ΑΙΩΝΙΟΥ

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, στις 18.00, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Χατζηδήμου, Ιατρός, με θέμα:

«ΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙΣ ΖΩΗΣ ΑΙΩΝΙΟΥ»

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2014 στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έδεσσα (Ψηλός Βράχος), έγινε η καθιερωμένη κοπή τη βασιλόπιττας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. 

Στην συνέχεια ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής & Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Γιαννιτσών

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 06/01
5:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

ΤΡΙΤΗ 07/01
7:30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Όπως κάθε χρόνο, την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014 στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (Μητρόπολη) τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους, παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Δυνάμεων Ασφαλείας και του πιστού λαού.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, στην Αίθουσα Τελετών του