Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

΄΄Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥ ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ΄΄

Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 20.00, η ενορία Αγίων Ιγνατίου και Γεωργίου Ριζοχωρίου διοργανώνει Θεατρική Παράσταση με θέμα τον αλησμόνητο Πόντο και τίτλο: 
«Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥ ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014, εορτή αναμνήσεως της εν τη Αγία σορώ Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, πανηγυρίζει το εντός του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών Ιερό Παρεκκλήσιο της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου.


ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 30/8
18.30 Μέγας Εσπερινός

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Η Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αρχαγγέλου Αλμωπίας έχει την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει στις εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα κατά την εορτή «Του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ».

Των Λειτουργικών Εκδηλώσεων θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

Η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνει ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή, τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στην Παναγία της Μηχανιώνας. 

Οι εγγραφές γίνονται στο Γραφείο του Ιερού Ναού και στο τηλ 2382022714
Ώρα αναχώρησης: 7:00 π.μ.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ

Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014, μνήμη της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης. Κατά την διάρκεια της πανηγύρεως θα τεθεί σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία (3/9) θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΕΟΡΤΗ ΑΓ.ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Τετάρτη 27 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών επι τη εορτή του Αγίου Μάρτυρος Φανουρίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τρίτη 26/8
19.00 Μέγας Εσπερινός και ευλόγηση Φανουρόπιττας

Τετάρτη 27/8
07.00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις της Αγίας Βάσσας της Εδεσσαίας στον υπό ανέγερσιν Ιερό Ναό της Αγίας στην πρωτεύουσα του Ν. Πέλλας.

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου στις 19.00 τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ.
Μετείχαν όλοι οι ιερείς της πόλεως Εδέσσης και πλήθους λαού.

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Τρίτη 26 Αυγούστου στο Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών θα τελεσθεί Αγρυπνία επι τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

18.30 Εσπερινός
21.30 Απόδειπνο, Όρθρος και Θεία Λειτουργία

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΤΟ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΟΧΩΡΙ

Την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014 μνήμη της Αποτομής της Ιεράς Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Τ. Προδρόμου Εκκλησοχωρίου.

Κατά την διάρκεια του εορτασμού τεθεί σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο της Οσίας μητρός ημών Σοφίας την εν Κλεισούρα.



ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Για 7η συνεχόμενη χρονιά (σχολ. έτος 2014-2015) η ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου αποκλειστικά και μόνο για οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικά ή οικονομικά προβλήματα. Στα φροντιστήρια διδάσκονται μαθήματα όπως Αρχαία, Έκθεση, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία για παιδιά Γυμνασίου - Λυκείου καθώς επίσης και ενισχυτική διδασκαλία για παιδιά Δημοτικού.

Εγγραφές από Παρασκευή 22 Αυγούστου έως Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου από τις 18:00 - 21:00 στην Ενοριακή βιβλιοθήκη του Ιερού Ναού.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε τις ίδιες ώρες στο τηλ. των Ενοριακών Συνάξεων: 23820 22819

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ

Την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014, εορτή του Αγίου Ενδόξου και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού πανηγυρίζει η ομώνυμη ενορία Ελευθεροχωρίου Γιαννιτσών σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Σάββατο 23/8
19.00 Πανηγυρικός Εσπερινός στο σημείο ανεγέρσεως του Ι. Ναού του Αγίου Κοσμά (Μνημείο Ελευθεροχωριτών).

Κυριακή 24/8
07.00 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως στο Πάικο.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 στην ενορία Μητροπόλεως Γιαννιτσών η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Εννιάμερα) θα εορταστεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 22/8
19.00 Μέγας Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής στην Πλατεία Νέας Τραπεζούντος (Τσαλί).

Σάββατο 23/8
07.00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών.

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

ΠΑΝΔΗΜΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Με πάνδημη συμμετοχή του πιστού λαού της πόλεως και της περιοχής του Δήμου Πέλλας πραγματοποιήθηκαν οι πανηγυρικές ακολουθίες για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου - Μητρόπολη Γιαννιτσών (1858).

Στις 14/8, ώρα 19.00 τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός με την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ η ευλόγησις των άρτων τελέσθηκε στο προαύλιο του Ναού. 

ΑΠΟΔΟΣΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ

Πανηγυρίζει το Σάββατο 23 Αυγούστου το Παρεκκλήσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου της ενορίας Αγίου Αθανασίου Αρχοντικού σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 22/8
06.30 Πανηγυρικός Εσπερινός κατά Αγιορείτικο Τυπικό και Εγκώμια της Θεοτόκου.

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ Ι.Ν.ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Την Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014 πανηγυρίζει ο ιστορικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα τελέσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ.

Κατά την διάρκεια του εορτασμού θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Οσίου Γεωργίου του Ομολογητού του εν Δράμα (Καρσλίδη).

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

3η ΣΥΝΑΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ

Την Τρίτη 12 Αυγούστου 2014, πραγματοποιήθηκε η 3η Σύναξη Πνευματικών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, με την οποία συνεχίζεται η σειρά των ειδικών επιμορφωτικών συνάξεων για κληρικούς που διακονούν ως πνευματικοί. Ο κύκλος των συνάξεων αυτών πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ψηλός Βράχος) στην Έδεσσα και εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2013 (19/11).

Η Σύναξη, όπως και οι δύο προηγούμενες, είχε την μορφή ημερίδας και διεξήχθη σύμφωνα με το εξής Πρόγραμμα:

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΛΗΡΙΚΟΥ

Την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κουφαλίων θα τελεσθεί κατά την Θ. Λειτουργία το Ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Γκορίδη, εφημερίου επί σειρά ετών του εν λόγω Ιερού Ναού.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ

Της πανηγυρικής Αγρυπνίας (9-10 Αυγούστου 2014) επι τη μνήμη του κτήτορος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, Αγίου Όρους προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Τον υποδέχθηκε ο πολυσέβαστος Καθηγούμενος της ιστορικής Μονής Αρχιμανδρίτης Παρθένιος.

Η Ιερά Μονή Αγίου Παύλου είναι η νοτιότερη Μονή της δυτικής

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜ. ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ


Την Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 7.00 π.μ. θα τελεσθεί Όρθρος και εορταστική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό βυζαντινό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εδέσσης (Παλαιά Μητρόπολη).

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ

Με κατάνυξη και πάνδημη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι ιερές ακολουθίες και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην ενορία Αγίου Αθανασίου Αρχοντικού Πέλλας για την δεύτερη πανήγυρη της ενορίας επί τη εορτή του προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

Το Σάββατο 19/7 Τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός και πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Προφήτου