Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

BΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε απογευματινή εκδρομή των εκπαιδευτικών που διακονούν στα φροντιστηριακά μαθήματα του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών. Πιο συγκεκριμένα δύο λεωφορεία με καθηγητές και δασκάλους αναχώρησαν για την γραφική και πολύ ελκυστική λίμνη Βεγορίτιδα.

Πρώτος σταθμός των εκδρομέων ήταν το Οινοποιείο στο «Κτήμα
Άλφα», όπου ξεναγήθηκαν λεπτομερώς στο υπερσύγχρονο και εντυπωσιακό οινοποιείο και είχαν την ευκαιρία να γευτούν αντιπροσωπευτικές ποικιλίες κρασιών που παράγονται εκεί και διακινούνται τόσο στην χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό με σημαντικές διακρίσεις.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ξενάγηση στο τουριστικό περίπτερο της οικογένειας Ναουμίδη, όπου οι εκδρομείς γεύτηκαν τα διάφορα είδη που παρασκευάζει η οικογένεια με βασικό συστατικό τη γνωστή πιπεριά Φλωρίνης συνδυασμένη αρμονικά με διάφορα υλικά. Ακολούθησε απογευματινό ρόφημα παρά τη λίμνη, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Προϊστάμενος του Ναού π. Ιωάννης Σπυρίδης ευλόγησε και έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα, ευχόμενος στους παρευρισκομένους υγεία και πνευματική προκοπή, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τη σημαντική αυτή προσφορά αγάπης των εκπαιδευτικών προς τριακόσια περίπου παιδιά που παρακολουθούν τα φροντιστηριακά μαθήματα.

Τέλος η εκδρομή έκλεισε με προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγ. Παντελεήμονος και της Αγ. Ευβούλης. Μετά την τέλεση του εσπερινού η γερόντισσα Εφραιμία μίλησε από καρδιάς και με περισσή αγάπη. Ακολούθησε ζεστή φιλοξενία στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής και επιστροφή στα Γιαννιτσά.