Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Μεγάλη Παρασκευή (10/4/15) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ χοροστάτησε στις ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού (Αποκαθήλωση) στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών, όπως κάθε χρόνο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι σύμφωνα με τον απόστολο Παύλο η βασική
απόδειξη της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο είναι η Σταύρωση: «συνίστησι δε την εαυτού αγάπην εις ημάς ο Θεός, ότι έτι αμαρτωλών όντων ημών Χριστός υπέρ ημών απέθανε» (Ρωμ. 5,8). Η δύναμη της Εκκλησίας δεν βρίσκεται στο χρήμα, στην κρατική εξουσία ή σε άλλα εγκόσμια αγαθά, αλλά στον Σταυρό. Ορισμένες φορές μάλιστα και εκπρόσωποι της Εκκλησίας παρασύρθηκαν από αυτές τις κοσμικές δυνάμεις. Όμως ο Σταυρός είναι η πραγματική δύναμη της Εκκλησίας. Ο Σταυρός είναι η πραγματική δύναμη του Χριστιανού. Για τον λόγο αυτόν χρειάζεται να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν και όχι προσκολλημένοι στα υλικά και τα εγκόσμια.

Στην ιερές ακολουθίες μετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών, οι εφημέριοι του ιστορικού ναού και οι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Γιαννιτσών, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου, του στρατού και των Δυνάμεων Ασφαλείας.




Φωτογραφίες: Κ. Παπαδόπουλος www.studiopapadopoulos.gr