Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟΡΩΝ

Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, ως εταίρος στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους για λήψη βοήθειας (δυνητικά ωφελούμενους), ότι οι προϋποθέσεις υποβολής αιτήσεων σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο είναι οι εξής:



1. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δύο τρόπους υποβολής των αιτήσεών τους.
α) Μέσω των Δήμων. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να προσκομίσουν στο αρμόδιο Γραφείο του Δήμου: ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Ταυτότητα, Ε1 και Ε9 του 2015 (οικονομικό έτος 2014).
β) Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος μπορούν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις μόνοι τους. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν επιπλέον των παραπάνω δικαιολογητικών και τους κωδικούς TAXIS.
2. Οι αιτήσεις θα πρέπει να εκτυπώνονται, να υπογράφονται και να φυλάσσονται.

3. Η υποβολή των αιτήσεων θα είναι δυνατή από τις 15/07/2015 έως και 05/08/2015. Τυχόν τροποποιήσεις των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί θα γίνονται έως και 05/08/2015.

4. Η ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες θα κάνει την διασταύρωση των στοιχείων. Ο κάθε ωφελούμενος ή πιστοποιημένος χρήστης θα μπορεί να μπαίνει με τους κωδικούς του και να ενημερώνεται σε τι κατάσταση βρίσκεται η αίτησή του (έλεγχος – διασταύρωση, έγκριση) στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.eiead.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=332&Itemid=221&lang=el

5. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι δεν έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση του 2015, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στην παρούσα φάση των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ για αυτό το θέμα.