Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Άρχισαν οι εγγραφές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για το νέο διδακτικό έτος 2015-16.

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το Κράτος και διαθέτει τμήματα διδασκαλίας σε όλη την Ιερά Μητρόπολη (Έδεσσα, Γιαννιτσά, Αριδαία, Σκύδρα, Κρ. Βρύση κ.λπ.). Χορηγεί πτυχίο Ιεροψάλτου και Δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου, τα οποία μοριοδοτούνται στις προσλήψεις και την αξιολόγηση του Δημοσίου.
Λειτουργούν τμήματα ενηλίκων και δωρεάν τμήματα αρχαρίων.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας θα τελέσει τον
Αγιασμό της ενάρξεως των μαθημάτων στο Ενοριακό Κέντρο της ενορίας Μητροπόλεως Γιαννιτσών την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19.30. Παράλληλα εξέδωσε την παρακάτω εγκύκλιο με την ευκαιρία της ενάρξεως των μαθημάτων:

Προς
Το χριστεπώνυμον πλήρωμα
της καθ᾿ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη των εγγραφών στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για το νέο διδακτικό έτος.
Η Σχολή έχει ως στόχους την διάδοση της πατροπαράδοτης Εκκλησιαστικής Ψαλτικής Τέχνης αφ᾿ ενός και αφ᾿ ετέρου την ετοιμασία νέων ιεροψαλτών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα ιερά αναλόγια. Κατά τον Μέγα Βασίλειο η εισαγωγή της μουσικής στη λατρεία της Εκκλησίας δεν αποτελεί απλή καλλιτεχνική παρέμβαση ταλαντούχων μουσικών για την προσαρμογή των μελωδιών στους Εκκλησιαστικούς ύμνους, αλλά είναι έργο του Αγίου Πνεύματος.
Συνειδητοποιώντας την μέγιστη ωφέλεια από το θεάρεστο αυτό έργο ας παροτρύνουμε τα παιδιά μας στην εκμάθηση της Εκκλησιαστικής Μουσικής και των ιερών ύμνων ευχόμενοι να γίνουν με τον τρόπο αυτόν μιμηταί των αγίων Αγγέλων.

Προς Θεόν Ευχέτης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας ΙΩΗΛ



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έδεσσα καθημερινά (εργάσιμες) 09.00-13.00.
Στη Γραμματεία της Σχολής (Ενοριακό Κέντρο Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Γιαννιτσών) 18.00-20.00 κάθε Τρίτη και Πέμπτη.
Τηλεφωνικά: 2381023500(εσωτερικό 5), 2382022796 και 6944548970.