Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΙΣ ΔΙΑΚΟΝΟΝ

Την μοναχική κουρά και την χειροτονία εις Διάκονον του Παναγιώτη Κουρκούτα, πτυχιούχου Ηλεκτρολόγου - Μηχανολόγου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρίνης Ναούσης κατά την
διάρκεια του Εσπερινού τελέσθηκε η κουρά του νέου μοναχού, ο οποίος κατάγεται από την Νάουσα Ημαθίας και έλαβε το όνομα Θεόκλητος προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου.
Τον μοναχό Θεόκλητο έκειρε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Θεόκλητος, ενώ στην κατανυκτική ακολουθία μετείχαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.


Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Λιποχωρίου στο τέλος του Όρθρου έγινε η χειροθεσία εις Υποδιάκονον και κατά την Θεία Λειτουργία η εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Θεοκλήτου. Την χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ.
Ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας τον νέο κληρικό τον επαίνεσε για την ωριμότητα της αποφάσεως του και τόνισε ότι η ιερωσύνη δεν είναι κάτι που δίδεται στον άνθρωπο επειδή το αξίζει, αλλά αποτελεί δωρεά του Θεού. Ο ιερέας είναι οικονόμος της χάριτος του Θεού και θα πρέπει να ευγνωμονεί τον Θεό γι᾿ αυτό που έλαβε, ενώ με πολύ προσοχή και αμείωτη ευλάβεια οφείλει να το διατηρήσει μέχρι την αναχώρησή του από την παρούσα ζωή. Εξέφρασε ακόμη την πίστη του ότι ο χειροτονούμενος θα φανεί άξιος διαχειριστής της ιερατικής χάριτος και της διακονίας που έλαβε.
Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως Αρχιμ. Φιλόθεος, ιεροκήρυκες και κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως. Παρέστησαν επίσης η Υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θ. Τζάκρη, η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Αικ. Ιγνατιάδου και ο Αντιπεριφεριάρχης Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδης. Μεγάλος αριθμός πιστών κατέκλυσε τον εορτάζοντα Ιερό Ναό και έδωσε τις ευχές του στον νέο κληρικό μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.


Παρασκευή 11/12 - Ι. Μονή Μεταμορφώσεως











Σάββατο 12/12 - Ι. Ναός Αγ. Σπυρίδωνος Λιποχωρίου