Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Το πρωί της Κυριακής (20/3) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ λειτούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.

Κατά το έθος, εκτός από τους εφημερίους του ιερού ναού στον κατάμεστο καθεδρικό ναό συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο
ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, οι ιεροκήρυκες, οι ηγούμενοι των Ιερών Μονών και όλοι οι έχοντες το μοναχικό σχήμα ιερείς και διάκονοι της ιεράς Μητροπόλεως. Παρέστησαν ο Δήμαρχος της πόλεως, κ. Δ. Γιάννου, η υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θ. Τζάκρη, ο βουλευτής κ. Γ. Καρασμάνης, ο νέος Διοικητής της 2ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Δημήτριος Γλύμης και ο νέος διοικητής της Αστυνομίας Πέλλας αστυνομικός διευθυντής Ιωάννης Βακουφτσής.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Πλίσκας, ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος υπογράμμισε την ακαταμάχητη δύναμη της Εκκλησίας σε όλους τους αιώνες παρά τους μέχρι σήμερα ποικίλους διωγμούς που υπέστη. Μέχρι την Β΄ Παρουσία θα εκπληρώνεται, τόνισε, σε αυτήν ο προφητικός λόγος του Κυρίου, ότι «πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής».
Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη Λιτάνευση των Αγίων Εικόνων μέσα στον Ναό.
Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος δεξιώθηκε τους τοπικούς άρχοντες και τον ιερό κλήρο στο Μητροπολιτικό οίκημα.