Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


Την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ χοροστάτησε στον εορταστικό Εσπερινό στο πανηγυρίζον Ιερό παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου της ενορίας Αγίου Γεωργίου στα Γιαννιτσά.
Πλήθος κόσμου προσήλθε στην ακολουθία του Εσπερινού, κατά την διάρκεια της οποίας τίθονταν σε προσκύνηση ιερά κειμήλια του Οσίου Παϊσίου που κατέχει η ενορία. 
Κατά την ώρα της Λιτής πραγματοποιήθηκε μικρά λιτανεία της εικόνος του Οσίου Παϊσίου μπροστά από τον Ιερό Ναό και στην συνέχεια τελέσθηκε η αρτοκλασία στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι ο Όσιος Παΐσιος, όπως και όλοι οι άγιοί της Εκκλησίας μας, είχε την χάρη του Θεού μέσα του και μέσω αυτής της χάριτος ήταν στήριγμα των ανθρώπων στην πνευματική τους ζωή και αποκούμπι για πολλούς ανθρώπους σε δύσκολες στιγμές τις ζωής τους. Τόνισε επίσης πως ο Θεός σε όλους τους αιώνες είναι ο ίδιος και δεν αλλάζει και πάντα αναδεικνύει αγίους ανθρώπους για να μας στηρίξει στη ζωή μας. Τέλος τόνισε ότι ο Όσιος ήταν μάρτυρας της συνειδήσεως και πρότυπο για εμάς και για όλο τον κόσμο. Είναι Οικουμενικός πατήρ. 

Από τους τοπικούς άρχοντες παρόντες ήταν ο Βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χ. Πασσαλής

Ακολούθησε στις 22.00 ιερά αγρυπνία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου.

Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ το απόγευμα στις 6:30 μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Παράκλησις.