Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΝΣΑΣΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 ιερούργησε στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος. Ο ιεραπόστολος μητροπολίτης συνδέεται με την ενορία, αλλά και την πόλη των Γιαννιτσών καθώς ιερείς της πόλης μαθήτευσαν στην Αθωνιάδα Σχολή του Αγ. Όρους στα χρόνια που διετέλεσε σχολάρχης.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο μητροπολίτης μίλησε σχετικά με το Ευαγγέλιο της ημέρας συνδέοντάς το με την ιεραποστολική δράση της Εκκλησίας. Εν συνεχεία παρουσίασε την πορεία της Θεολογικής Σχολής στην Κινσάσα τονίζοντας το σημαντικό εργο που επιτελείται εκεί με τον καταρτισμό νέων κατηχητών και ιερέων. Με απλότητα και αμεσότητα μοιράστηκε με τους πιστούς προσωπικές του εμπειρίες από τις διάφορες ιεραποστολικές εξορμήσεις και παρουσίασε τις δυσκολίες, τις αγωνίες, αλλά και τις χαρές του αγώνα κατήχησης του αφρικανικού λαού. Τόνισε μάλιστα ότι κατά το 2016 έχουν βαπτιστεί πάνω από 1000 χριστιανοί στη Μητρόπολή του και συνεχίζονται οι κατηχήσεις και οι βαπτίσεις.
Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Ιωάννης Σπυρίδης και αρχιερατικός επίτροπος Γιαννιτσών ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην ενορία τονίζοντας ιδιαίτερα το σύνδεσμο αγάπης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της ενορίας του Αγ. Γεωργίου και της Ι. Μητροπόλεως Κινσάσας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε ενημέρωση και συζήτηση για τα θέματα της ιεραποστολής στο Κονγκό.