Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα εκδήλωση - αφιέρωμα στην Εποποιία του '40. Η εκδήλωση, την οποία οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως (Ψηλός Βράχος).

Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Χρήστος Μουρατίδης, Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος, ο οποίος μίλησε επίκαιρα. Στη συνέχεια η
χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Εδέσσης απέδωσε πατριωτικούς ύμνους υπό την διεύθυνση του κ. Αβεσσαλώμ Κυζιρίδη, εκπαιδευτικού και ιεροψάλτου. Παρουσιαστής ήταν ο κ. Αναστάσιος Παπακώστας, φιλόλογος.
Την εκδήλωση ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, ενώ παρέστησαν κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως, ο βουλευτής Πέλλης κ. Γ. Καρασμάνης, εκπρόσωποι του στρατού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου. Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος στον καταληκτήριο λόγο του, η εκδήλωση ήταν από τις καλύτερες που έχουν παραγματοποιηθεί στην πόλη της Έδεσσας με θέμα τον πόλεμο του 40. Εκδηλώσεις ανάλογες οφείλουν και πρέπει να γίνονται, διότι μετά την αγάπη προς τον Θεό θα πρέπει να μας συνέχει η αγάπη προς την πατρίδα.