Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Γιαννιτσών και Περιφέρειας  «Άγιος Στυλιανός» πραγματοποίησε  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου την Δευτέρα  31/10/2016 και ώρα 17:30 σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α  Πέλλας Εκδήλωση - Τελετή βράβευσης αριστούχων μαθητών γυμνασίων-λυκείων, επιτυχόντων σε Α.Ε.Ι – Τ.Ε.Ι και  νέων πολυτέκνων μητέρων.

Μεγάλος χορηγός ήταν η Ι.Μ.M Βατοπεδίου Aγίου Όρους. Ο
Πανοσιολογιότατος Καθηγούμενός της Αρχιμανδρίτης Εφραίμ ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και διένειμε φακέλους με χρηματικό ποσό και ευλογιές σε 107 αριστούχους, 53 φοιτητές και 11 μητέρες.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας π.Ιωήλ, ενώ την τίμησαν επίσης με την παρουσία τους κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, ο πρώην υπουργός και βουλευτής κ. Καρασμάνης Γ. , ο πρόεδρος του Δημουτικού Συμβουλίου Πέλλας κ. Πασσαλής Χρ., ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π κ.Φάκας Απόστολος, οι κ.αντιδήμαρχοι και πλήθος κόσμου. Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε επίσης η παρουσία προέδρων συλλόγων πολυτέκνων: Θεσ/κης κ. Θεοτοκάτου Ερωτόκριτου (εκπροσώπου της Α.Σ.Π.Ε), Καβάλας κ. Βοΐδη Ι., Βόλου κας Πράππα Σουλτάνας, Χαλκιδικής κας Ιφιγένειας Κυριακού, Βεροίας κ. Μουρτζίλα Στέργιου, Εδέσσης κ. Αποστολίδη Αθ. και Κιλκίς κ. Ανανιάδη Κων/νου.
Ο κ. Κνης Αθανάσιος, ιδιοκτήτης της εταιρίας παιδικών  ρούχων ΄΄ENERGIERS΄΄ προσέφερε σε 55 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού σχολικές τσάντες και δωράκια.

Τραγούδια παραδοσιακά και σύγχρονα απέδωσε η Παιδική και Εφηβική Χορωδία της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών υπό την διεύθυνση της κας Ηλιάδου Σοφίας.

Εξάλλου, με αφορμή την επικείμενη εορτή της πολύτεκνης οικογένειας την Κυριακή 6 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Μπεκρής αναφέρθηκε επιγραμματικά στον δημογραφικό κατήφορο της χώρας, παρουσίασε ένα διεκδικητικό πλαίσιο για τα ζητήματα των πολυτέκνων και ευχαρίστησε τους χορηγούς, τον Δήμο και όλους όσους βοήθησαν και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.