Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι.ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ ΕΔΕΣΣΗΣ

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης. Προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ενώ συλλειτούργησαν όλοι οι ιερείς της πόλεως. Παρέστησαν επίσης όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των φορέων.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ συνεχίζει και φέτος τις Κατηχητικές Συνάξεις για Μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων λυκείου και για Νέους ηλικίας 18 ετών και άνω. Οι συνάξεις γίνονται, όπως κάθε χρόνο, στο εντευκτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως (δίπλα στο βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως), κάθε Σάββατο στις 8-9 το βράδυ.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αρχίζει για φέτος τις καθιερωμένες Εσπερινές Συνάξεις του την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στο Πνευματικό

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟ ΡΙΖΟ

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 9:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ριζού Σκύδρας επί τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Ομολογητού (Καρσλίδη).

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα εκδήλωση - αφιέρωμα στην Εποποιία του '40. Η εκδήλωση, την οποία οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως (Ψηλός Βράχος).

Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Χρήστος Μουρατίδης, Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος, ο οποίος μίλησε επίκαιρα. Στη συνέχεια η

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού της ενορίας Μητροπόλεως Γιαννιτσών. Τα ιερά λείψανα των Αγίων Αναργύρων, τα οποία φυλάσσονται σε αυτό, θα τεθούν σε προσκύνηση κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 31/10
5.00 μ.μ. Μέγας Εσπερινός και Λιτάνευση Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού.

ΤΡΙΤΗ 1/11
7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

ΓΙΟΡΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥ '40 ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΒΕΜΠΟ

Ο Δήμος Σκύδρας, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καλλίπολης, ο Σύλλογος Ανατολικοθρακιωτών Ν. Πέλλας και το Δημοτικό Σχολείο Καλλίπολης «Σοφία Βέμπο» σας προσκαλούν την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 11.30 π.μ. στη γιορτή μνήμης των Πεσόντων του '40 και της Σοφίας Βέμπο, που θα πραγματοποιηθεί μπροστά στην προτομή της «Τραγουδίστριας της νίκης», στην Καλλίπολη Σκύδρας.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, ημέρα κατά την οποία εορτάζονται τα ελευθέρια της Αριδαίας από τον Τουρκικό ζυγό, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας.

Κατά την διάρκεια του εορτασμού θα γίνει υποδοχή και προσκύνηση τμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις.


EΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Νέα διανομή προϊόντων στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Πέλλας

Σχετικά με την τρίτη διανομή στα πλαίσια του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ανακοινώνει, ότι η νέα διανομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24/10 και την Τρίτη 25/10, ώρες 09:00 – 18:00, ως εξής:

Στον Δήμο Έδεσσας οι ωφελούμενοι θα παραλάβουν τα προϊόντα από τον ίδιο χώρο που παρέλαβαν τα προϊόντα στις προηγούμενες διανομές και, συγκεκριμένα, από το κτίριο που βρίσκεται στην οδό

ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Αρχίζουν από την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 18.30, οι καθιερωμένες Εσπερινές Συνάξεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών (παραπλεύρως Ο.Τ.Ε.), κατά τις οποίες αναπτύσσονται διάφορα πνευματικά θέματα. Προηγείται η ακολουθία του Εσπερινού.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

104η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Στον ίδιο ιερό ναό όπου τελέσθηκε η πρώτη δοξολογία για την νικηφόρα είσοδο των Ελληνικών στρατευμάτων στην πόλη των Γιαννιτσών και την απελευθέρωσή της από τον πέντε αιώνων Τουρκικό ζυγό την 20η Οκτωβρίου του 1912, τον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (1858) τελέσθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ιωήλ στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιωήλ.
Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 18/10, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, εορτή του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα τελεσθεί η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Με την παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου τελέσθηκε η Δοξολογία για τα ελευθέρια της Έδεσσας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016.
Προ της Δοξολογίας τελέσθηκε ο Όρθρος της εορτής του Αγίου Αποστόλου Λουκά και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2016-2017 στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 19.30.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, το απόγευμα, από 6.00 μ.μ. έως 8.00 μ.μ., στην Αίθουσα 1 του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, θα πραγματοποιηθεί Προβολή Διαφανειών με θέμα την Προσκυνηματική Εκδρομή που πραγματοποίησε η ενορία από τις 20 μέχρι τις 25 Αυγούστου 2016 στην Αλβανία - Β. Ήπειρο.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, το πρωί (7.30 π.μ.)στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα τελεσθεί ο αναστάσιμος Όρθρος και στη συνέχεια η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Την ίδια ημέρα στις 5.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Εσπερινός και το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Το μυστήριο του Ευχελαίου είθισται να τελείται την ημέρα αυτή, επειδή στην Καθολική επιστολή του ο Άγιος Ιάκωβος τεκμηριώνει την χρήση του από την Εκκλησία.



ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓ. ΙΛΑΡΙΩΝΟΣ ΜΟΓΛΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου από ώρα 9:00 μ.μ. έως 12:15 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης με αφορμή την εορτή του Αγίου Ιλαρίωνος Επισκόπου Μογλενών.

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ συνεχίζει και φέτος τις κατηχητικές συνάξεις για μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων λυκείου και για νέους ηλικίας 18 ετών και άνω.

Οι συνάξεις, που έχουν ήδη αρχίσει, πραγματοποιούνται στο εντευκτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έδεσσα (δίπλα στο βιβλιοπωλείο της Ι. Μητροπόλεως) κάθε Σάββατο στις 8.00 μ.μ.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΕΟΡΤΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Ανακοινώνεται ότι την 19η Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ θα εορτάσει την ονοματική του εορτή.

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, ώρα 18.00, θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης. Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 07.30 θα τελεσθεί Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος θα δέχεται ευχές στο μητροπολιτικό οίκημα έως τις 13.00 και εν συνεχεία από τις 16.00 έως το βράδυ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ 1940

Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας διοργανώνει Εκδήλωση - Αφιέρωμα στην εποποιία του 1940 την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, ώρα 12.00 μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έδεσσα (Ψηλός Βράχος).
Στην Εκδήλωση θα συμμετέχει η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Εδέσσης υπό την διεύθυνση του κ. Αβεσσαλώμ Κιζιρίδη, εκπαιδευτικού.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, μνήμη του αγίου και ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, πανηγυρίζει το φερώνυμο παρεκκλήσιο εντός του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/10
5 μ.μ Μέγας Εσπερινός

ΤΡΙΤΗ 18/10
7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, μνήμη της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου και Δικαίου Λαζάρου, πανηγυρίζει ο Ιερός Κοιμητηριακός Ναός Αγίου Λαζάρου (Α΄ Κοιμητηρίου) Γιαννιτσών σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/10
5.00 μ.μ. Μέγας Εσπερινός

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/10
7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ


Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου από 9:00 μ.μ. έως 12:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Ριζού Σκύδρας προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓ. ΙΛΑΡΙΩΝΟΣ ΜΟΓΛΕΝΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, το βράδυ, από 8.30 μ.μ. έως 1.00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστολων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα τελεσθεί Αγρυπνία εις τιμήν και μνήμην του εν αγίοις πατρός ημών Ιλαρίωνος επισκόπου Μογλενών (τοπικού αγίου της Μητροπόλεώς μας).

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ενορία αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Κέρκυρα, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, για την εορτή της ανάμνησης του θαύματος του αγίου Σπυρίδωνος το 1673, όταν ο άγιος έσωσε το νησί της Κέρκυρας από την επιδημία της πανώλης.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ "ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ"

Λόγω οικονομικών δυσκολιών, αλλά και αυξήσεως των ατόμων που σιτίζονται καθημερινά από το Γεύμα Αγάπης «Επιούσιος Άρτος», γίνεται παράκληση να ενισχυθεί η φιλανθρωπική αυτή προσπάθεια που καλύπτει όλες τις ενορίες της πόλεως των Γιαννιτσών.

Υπάρχει άμεση ανάγκη από χρήματα και από τα παρακάτω τρόφιμα: 
Ελαιόλαδο, Ζυμαρικά (μακαρόνια, κριθαράκι), Γάλατα εβαπορέ, Χυμό ντομάτας (σάλτσα) Τυρί, Αλοιφές,  Λαχανικά, Φρούτα, Υλικά συσκευασίας φαγητού

Πληροφορίες: Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου στο τηλ 6972 806400

3ήμερη ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνει 3ήμερη προσκυνηματική εκδρομή από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 με την ευκαιρία της ανάμνησης του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος όπου έσωσε το νησί από την πανώλη (Πρωτοκύριακο). 

Τιμή Εισιτηρίου : 110 €     (Περιλαμβάνει μεταφορά με λεωφορείο, εισιτήρια πλοίων 
                                               2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό & βραδινό)
Υπεύθυνος εκδρομής: π. Νεκτάριος Ταρασίδης
Πληροφορίες – Εγγραφές: 23820 22714 & 6987 993 298

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΑΓ. ΧΡΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 21.00 θα τελεσθεί Αγρυπνία στους Ιερούς Ναούς α)Αγίας Σκέπης και β)Αγίων Πάντων Εδέσσης εις τιμήν και μνήμην της Αγίας Νεομάρτυρος Χρυσής.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Διαρκή στήριξη μέσω της ποιμαντικής διακονίας προσφέρει η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας σε όλους τους ασθενείς, τους συνοδούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Στο προαύλιο του Νοσοκομείου λειτουργεί από το έτος 1999 το ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος του Ιατρού και Ιαματικού. 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Η ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών διοργανώνει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 απογευματινό προσκύνημα στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή στην προεόρτια Αγρυπνία.

Εγγραφές γίνονται στο γραφείο του Ιερού Ναού (τηλ. 2382 022998)
Τιμή εισιτηρίου: € 5,00.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Αρχίζουν τα μαθήματα Αγιογραφίας στην Έδεσσα για το διδακτικό έτος 2016-17.
Ημερομηνία έναρξης θα είναι η 15η Οκτωβρίου. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, απέναντι από τον Ψηλό Βράχο.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Από τον μήνα Οκτώβριο αρχίζουν οι μορφωτικές και αθλητικές Δραστηριότητες της Ενορίας Μητροπόλεως (Ι.Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου) Γιαννιτσών, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εγγραφές.

Τα τμήματα των Δραστηριοτήτων περιλαμβάνουν: Μαθήματα Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, και Βυζαντινής Μουσικής. Συμμετοχή στον Βυζαντινό Χορό της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, συμμετοχή στην Θεατρική Ομάδα της ενορίας, συμμετοχή στην Αθλητική Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Μητρόπολις» και βασικά μαθήματα Πληροφορικής για μεγάλους.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ & ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ

Η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνει ημερήσια εκδρομή την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, ανήμερα της εορτής της Αγίας Νεομάρτυρος Χρυσής, στο χωριό Χρυσή της Αλμωπίας. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσης προσκύνημα: 
- στην Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου Ναούσης 
- στην Ι. Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρίνας 
και επίσκεψη στο άλσος Αγίου Νικολάου Ναούσης.

Εγγραφές-Πληροφορίες: στο Γραφείο του Ι. Ναού & στο τηλ. 23820 22714.
Ώρα αναχώρησης: 7:30 π.μ.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΩΜΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, από 21.00 έως 00.30, στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων Πενταπλατάνου της ενορίας Μητροπόλεως Γιαννιτσών θα τελεσθεί Αγρυπνία εις τιμήν και μνήμην του αγίου και ενδόξου Αποστόλου Θωμά.
Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου δεν θα τελεσθεί Παράκλησις την Τετάρτη 5/10.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, στις 17.00, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας η καθιερωμένη ετήσια σύναξη των Κατηχητών και των Στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η έναρξη της Συνάξεως πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο

90 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΟΡΙΑ: ΒΙΩΜΑ ΖΩΗΣ & ΑΓΑΠΗΣ

Η ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παναγίτσας στα πλαίσια της Ιεράς Πανηγύρεως του Αγίου Θεοδώρου Γαβρά διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις το Σάββατο 1/10 και την Κυριακή 2/10/2016 με τίτλο: ΄΄90 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΟΡΙΑ: ΒΙΩΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ΄΄.




Ακολουθεί το εορταστικό πρόγραμμα: