Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ π.ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ

Την Κυριακή της Απόκρεω, 19 Φεβρουαρίου 2017, στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ χειροτόνησε Ιερέα τον Ιεροδιάκονο Θεόκλητο Κουρκούτα και του έδωσε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Στην προσφώνησή του προς τον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος
τόνισε ότι οι αρετές του ιερέως θα πρέπει να ξεπερνούν τις αρετές που όλοι οι άνθρωποι έχουν εκ φύσεως. Ο ιερέας οφείλει με την εν Χριστώ αγάπη του να αγκαλιάζει όλη την ενορία του· και αυτούς που είναι ευλαβείς αλλά και τους σκληρούς και κακότροπους. Ακόμη, επαίνεσε τo φιλακόλουθo πνεύμα του πατρός Θεοκλήτου, την πολλή του ευλάβεια προς τον Κύριο Ιησού Χριστό και το πνεύμα αυτοθυσίας που διαθέτει.
Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν οι Ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Παντελεήμων Καραλάζος και Χρυσόστομος Πλίσκας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εδέσσης και προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Μάξιμος Χατζής και άλλοι άγαμοι και έγγαμοι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως. Παρέστη επίσης ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτριος Γιάννου και άλλοι εκπρόσωποι των αρχών.
Ο π. Θεόκλητος χειροτονήθηκε διάκονος στις 11 Δεκεμβρίου του 2015 από τον Σεβασμιώτατο. Είναι 42 ετών και διαθέτει το πτυχίου του Ηλεκτρολόγου - Μηχανολόγου. Θα ιερουργεί στην ενορία του Μεσημερίου Εδέσσης.