Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΔΕΣΣΗΣ

Την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Περιτομής και την μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του εξήρε την αξία του χρόνου και
προέτρεψε όλους να αξιοποιήσουμε πνευματικά το νέο έτος αλλά και γενικότερα τον χρόνο της ζωής μας. Ακολούθησε η Δοξολογία για το νέο έτος παρουσία των τοπικών αρχών και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος με την συνοδεία κληρικών επισκέφθηκε το Διοικητήριο της πόλης. Εκεί προσέφερε συμβολικά στην Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, κ. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά, άρτο και οίνο και παρέστη στην καθιερωμένη δεξίωση.

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, στις 6.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η κοπή της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως, στην Έδεσσα.
Κατά την εκδήλωση ομίλησε ο ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος (δρ.Θ.), ο οποίος τόνισε ότι ο σεβασμός και η τιμή προς την Παράδοση της Εκκλησίας, που είναι ο ίδιος ο Χριστός, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την ευημερία και το μέλλον των ανθρώπων.
Στην συνέχεια η Χορωδία της ενορίας Αγ. Δημητρίου Εδέσσης υπό την διεύθυνση του ιεροψάλτου και εκπαιδευτικού κ. Αβεσσαλώμ Κιζιρίδη, παρουσίασε παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος με σύντομο χαιρετισμό και πατρικές ευχές, ενώ χαιρετισμό απηύθηνε και ο Δήμαρχος της Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου.