Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή του πιστού λαού πραγματοποιήθηκε η ιερά πανήγυρις του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως των Γιαννιτσών.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας εκπροσώπησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κανσίζογλου, ο οποίος κατά το κήρυγμά του τόνισε ότι, για να καταφέρει κάποιος να θυσιάσει, όπως ο Άγιος Γεώργιος, ουσιώδη αγαθά αυτής της ζωής, όπως είναι τα νιάτα, η κοινωνική θέση και ο βιοπορισμός, χρειάζεται πίστη, αγάπη και ταπείνωση, όπως των Μυροφόρων και των κρυφών μαθητών του Χριστού.
Αυτές τις μεγάλες αρετές είχε και ο Άγιος Γεώργιος, γι᾿ αυτό και αξιώθηκε να φτάσει στο ηρωικό μαρτύριο. 

Την ημέρα της εορτής πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ. Ο Σεβασμιώτατος ομιλώντας κατά πέρας της Θ. Λειτουργίας υπογράμμισε, ότι ο Άγιος εγκατέλειψε όλα τα αξιώματα και επέλεξε την δόξα του Θεού από την δόξα των ανθρώπων. Για αυτό και εμείς πρέπει να απαρνηθούμε το κοσμικό φρόνημα και να ομοιάσουμε τους αγίους ζητώντας καθημερινά την βασιλεία του Θεού, όχι μόνο με τα λόγια αλλά και με τα έργα μας.