Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 2ο ΔΙΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Διενοριακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου των Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων της πόλης των Γιαννιτσών με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και τη συμμετοχή πολλών παιδιών από τις Κατηχητικές Συνάξεις των ενοριών της πόλης. Τη διοργάνωση του πρωταθλήματος ανέλαβε και πραγματοποίησε η ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών.

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, το πρωί, τα γήπεδα της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών στο Δ.Α.Κ. Πλατανότοπος, γέμισαν από και μεγάλα παιδιά, κατηχητές και μαθητές από κάθε Κατηχητικό Σχολείο των ενοριών της πόλης των Γιαννιτσών. Στο τέλος των αγώνων απονεμήθηκαν κύπελλα στις δύο νικήτριες ομάδες των δύο κατηγοριών κατώτερο (αγόρια γεννημένα 2005-2010) και ανώτερο (αγόρια γεννημένα 2004 και μεγαλύτερα). Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι και στις δύο κατηγορίες το κύπελλο το σήκωσαν μέσα σε ενθουσιασμό και πανηγυρισμούς τα παιδιά από τα κατηχητικά της ενορίας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, τα οποία κέρδισαν στον τελικό τα κατηχητικά της ενορίας της αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών με σκορ 2-1 και 7-3, αντίστοιχα.
Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συμμετοχή και συνδρομή των κατηχητών/τριών και των υπεύθυνων ιερέων σχεδόν απ’ όλες τις ενορίες των Γιαννιτσών, που με την παρουσία και εθελοντική προσφορά τους σε θέσεις κριτών, διαιτητών και γραμματείας, με την ενθάρρυνση για συμμετοχή και τίμιο αγώνα, με την συμπαράσταση προς τους αγωνιζομένους και την υλικοτεχνική ενίσχυση, έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για την επιτέλεση μιας αρτιότερης διοργάνωσης.
Ήταν αναμφίβολα μία μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά. Ωφελήθηκαν σωματικά και πνευματικά. Βίωσαν, παίζοντας, τις σημαντικές αξίες του ευγενούς και υγιούς αθλητισμού, αλλά και της χριστιανικής φιλίας και αδελφοσύνης. Το χάρηκαν όλοι.

Αυτή η ποδοσφαιρική συνάντηση Κατηχητικών Συνάξεων Ενοριών από τα Γιαννιτσά ήταν η δεύτερη, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από δέκα χρόνια. Η πρώτη είχε γίνει το Νοέμβριο του 2009. Επίσης, η εκδήλωση αυτή ήταν η τρίτη, για την εφετινή κατηχητική χρονιά, αθλητική ευκαιρία συνάντησης και διαγωνιστικής άμιλλας ανάμεσα στα Κατηχητικά των Γιαννιτσών. Προηγήθηκαν: το 3ο Διενορικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου και το 5ο Διενοριακό Πρωτάθλημα πιγκ-πογκ. Συν Θεώ πρόκειται να πραγματοποιηθούν και άλλες τέτοιες διοργανώσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΔΩ

Τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν ως εξής: 

1η Κατηγορία. 
Κατώτερο Αγοριών: Γεννημένοι 2005-2010

Προκριματικοί:
Κατηχητικό Αγίας Παρασκευής- Κατηχητικό Αγίων Πέτρου και Παύλου: 1-1
Κατηχητικό Αγίων Πέτρου και Παύλου – Κατηχητικό Αγίου Γεωργίου: 2-0
Κατηχητικό Αγίου Γεωργίου - Κατηχητικό Αγίας Παρασκευής: 1-2
Τελικός:
Κατηχητικό Αγίων Πέτρου και Παύλου - Κατηχητικό Αγίας Παρασκευής: 2-1

2η Κατηγορία. 
Ανώτερο Αγοριών: Γεννημένοι 2004 και μεγαλύτεροι

Προκριματικός:
Κατηχητικό Αγίου Γεωργίου - Κατηχητικό Αγίου Γεωργίου: 6-1
Ημιτελικοί:
Κατηχητικό Μητρόπολης – Κατηχητικό Αγίας Παρασκευής: 2-6
Κατηχητικό Αγίων Πέτρου και Παύλου - Κατηχητικό Αγίου Γεωργίου: 4-3
Τελικός:
Κατηχητικό Αγίων Πέτρου και Παύλου - Κατηχητικό Αγίας Παρασκευής: 7-3.