Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ 2η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ

Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 2η Ιερατική Σύναξις της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με προσκεκλημένο εισηγητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.
Ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το θέμα: «Εκκλησία: Ην, εστί και έσται». Τόνισε ότι η Εκκλησία αποτελεί θεανθρώπινο θεσμό, ο οποίος παρέχει την σωτηρία. Προετοιμάστηκε από την Παλαιά Διαθήκη και αποκαλύφθηκε στην Καινή Διαθήκη. Κατά την πατερική διδασκαλία η Εκκλησία γεννήθηκε από την πλευρά του Χριστού κατά τον ύπνο του θανάτου. Επισήμως φανερώθηκε στον κόσμο κατά την ημέρα της Πεντηκοστής. Η Εκκλησία είναι οικουμενική, συνάγει τα τέκνα του Θεού σε έναν λαό χωρίς διακρίσεις. Δεν αποβλέπει στα επίγεια, αλλά αποτελεί «εγκαίνιον» της Βασιλείας του Θεού στην γη.
Πάνω από όλα η Εκκλησία ποθεί την έλευση της Βασιλείας του Θεού και γι αυτήν προετοιμάζει την ανθρωπότητα. Αυτόν τον σκοπό διακόνησαν οι άγιοι Απόστολοι. Η ζωή τους, όπως του αποστόλου Παύλου, αποτελεί υπόδειγμα για όλους τους συνεχιστές αυτού του έργου, όπως οι κληρικοί.
Την εισήγηση ακολούθησε διάλογος με το ακροατήριο.