Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Το Σάββατο 27 Ιουνίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε αυθημερόν την Έδεσσα, προκειμένου να συναντήσει Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ με αφορμή το χαρμόσυνο γεγονός της αγιοκατατάξεως του μακαριστού Μητροπολίτου Εδέσσης κυρού Καλλινίκου.

Οι δύο Ιεράρχες, πλαισιωμένοι από συνεργάτες τους, από την Ναύπακτο και από την Έδεσσα, μεταξύ των οποίων και κληρικοί που γνώρισαν ή και χειροτονήθηκαν από τον άγιο Καλλίνικο, μετέβησαν στο Κοιμητήριο της Έδεσσας και έψαλαν επί του τάφου του Αγίου τον Παρακλητικό Κανόνα του, τον οποίον συνέθεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ.
Στο τέλος της Παρακλήσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου εξέφρασε αισθήματα δοξολογίας και ευχαριστίας προς τον Θεό για τον νέο Άγιο που ανέδειξε στην Εκκλησία Του και αναφέρθηκε στην τιμή και την αγάπη του λαού, την οποία ο άγιος Καλλίνικος απολάμβανε πριν την κοίμησή του αλλά και κατά τα 36 χρόνια μετά από αυτήν. Αυτή την αλήθεια καθώς και τα θαύματα που έκανε ο Άγιος επιβεβαίωσε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης εξ ιδίας πείρας και προχώρησε στην πρόταση της αγιοκατατάξεώς του. Ο ποιμενάρχης της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης εξέφρασε την χαρά του και ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου, επειδή γνώρισε τον Άγιο από κοντά και με τα βιβλία που συνέγραψε γι᾿ αυτόν παρουσίασε με ακρίβεια την θεοφιλή πολιτεία του.
Στην ιερά Παράκληση μετείχαν πολλοί πιστοί, οι οποίοι πληροφορήθηκαν τη τέλεσή της.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγή: parembasis.gr