Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΤΗΣ Ζ. ΠΗΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ν. ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ

Μετά από δύο έτη, λόγω της υγειονομικής κρίσης που ακόμη σοβεί, εορτάστηκε η καθιερωμένη πανήγυρις του ιερού παρεκκλησίου της Ζωοδόχου Πηγής στην πλατεία Νέας Τραπεζούντος Γιαννιτσών.

Την παραμονή, στις 18.30 τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός και Αρτοκλασία προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Χερουβείμ Τσίνογλου και με την συμμετοχή των εφημερίων της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητροπόλεως) Γιαννιτσών, στην οποία ανήκει το πανηγυρίζον παρεκκλήσιο. Στο κήρυγμά του ο π. Χερουβείμ αναφέρθηκε στο ιστορικό αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής της Κωνσταντινουπόλεως (Μπαλουκλή) αλλά και στην ζωή που εκπηγάζει από τον Αναστάντα Χριστό για όλο τον κόσμο.

Την ημέρα της εορτής (7.5.2021) τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των εφημερίων της ενορίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο προεξάρχων Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Κυριακός Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία του φυσικού αλλά και του καθαγιασμένου ύδατος για την θεραπεία, την αναγέννηση και την σωτηρία των ανθρώπων με την χάρη του Αναστάντος Χριστού και τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Ζωοδόχου Πηγής.

Στο εορτασμό μετείχαν ο βουλευτής Πέλλας κ. Διονύσιος Σταμενίτης, Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Πέτρος Περδικάτσης καθώς και εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων και άλλων τοπικών φορέων.