Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΘΕΑΤΡΙΚΟ "ΟΙ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ" (Φωτό+Βίντεο)

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου "Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης" της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αφορμή την εθνική επέτειο και θέμα: "Οι νεομάρτυρες στην τουρκοκρατία".

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών και Προϊστάμενος του Ι. Ναού, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, μίλησε για τους Νεομάρτυρες και την συνεισφορά τους στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού με την επανάσταση του 1821. 
Στη συνέχεια ακούστηκαν κείμενα εθνικής αυτογνωσίας, ενώ η παιδική χορωδία της ενορίας τραγούδησε επίκαιρα τραγούδια με την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων υπό την διεύθυνση της κ. Σοφίας Ηλιάδου.
Αμέσως μετά τα στελέχη της ενορίας παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με θέμα την ζωή της τοπικής αγίας, της Νεομάρτυρος Χρυσής, η οποία μαρτύρησε στη Χρυσή της Αριδαίας το 1795. Η πρώτη εμφάνιση της θεατρικής ομάδας υπό την διεύθυνση της κ. Καλλιόπης Πλιόγκα απέσπασε τα θετικά σχόλια του κοινού και το θερμό του χειροκρότημα. 
Σε μια εποχή που η υποτίμηση των παραδοσιακών αξιών κατάντησε συρμός, η παρουσία μεγάλου ακροατηρίου όλων των ηλικιών σε εκδηλώσεις όπως αυτή, που αναδεικνύουν την εθνική μας ταυτότητα, στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όσους προσπαθούν να αλλοιώσουν την συλλογική συνείδηση του γένους μας. 

 Για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης πατήστε εδώ.