Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Την Δευτέρα 20 Μαίου 2019, στις 9.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του Προγράμματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 με θέμα: «Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα του Γάμου και της Οικογένειας».
Το Πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Πνευματικού
Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έδεσσα (έναντι «Ψηλού Βράχου»). Η παρακολούθηση του προγράμματος των εισηγήσεων από μη συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ακροατές (κληρικούς η λαικούς) επιτρέπεται κατόπιν συννενοήσεως.

Εισηγητές του Προγράμματος:
  • Πρωτοπρ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής Ηθικής και Ποιμαντικής στο τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.
  • Πρωτοπρ. Αθανάσιος Γκίκας, Καθηγητής Ποιμαντικής και Εξομολογητικής στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.
  • Πρωτοπρ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, Δρ. Θεολογίας, Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνος Τύπου της Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.
  • Δρ. Βάιος Νταφούλης, Διευθυντής Παιδοψυχιατρικής Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο».
  • Λάζαρος Σιάντσης, MSc Παιδαγωγικής, Κλινικός Ψυχολόγος, Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πέλλας «Όραμα».