Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο "Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης" πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης των Καλλιτεχνικών δράσεων της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από τους περίπου τριακόσιους μαθητές που συμμετείχαν φέτος στα καλλιτεχνικά τμήματα της ενορίας. Στους τρεις ορόφους του Πνευματικού Κέντρου φιλοξενούνται έργα αγιογραφίας, πυρογραφίας, ξυλογλυπτικής, ζωγραφικής (παιδικής και ενηλίκων), χαλκογραφίας, Decoupage, πλεκτών ειδών και χειροποίητων ενδυμάτων καθώς επίσης και κατασκευές με πηλό (παιδικές και ενηλίκων).


Στην αρχή της εκδήλωσης τελέσθηκε αγιασμός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος τόνισε στην ομιλία του την σημασία των ιδιαίτερων χαρισμάτων κάθε ανθρώπου και ότι πρέπει να τα ανακαλύπτουμε και να τα αξιοποιούμε. Τέλος, επισήμανε ότι οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια επιβάλλεται να ενισχύεται με επιβραβεύσεις. 
Στη συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σπυρίδης, παρουσίασε τις καλλιτεχνικές δράσεις, επαίνεσε τους υπευθύνους των τμημάτων και τους ευχαρίστησε προσφέροντας συμβολικά δώρα. Κλείνοντας τόνισε, ότι σκοπός όλων των δράσεων είναι να πλησιάσουν οι άνθρωποι την Εκκλησία και να γνωρίσουν τον Θεό, ώστε να ομορφύνουν την ζωή τους.


Με το πέρας του αγιασμού ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την έκθεση, θαύμασε όλα τα έργα και συνεχάρη προσωπικά όλες τις υπευθύνους των τμημάτων. Η παρουσία του Επισκόπου τίμησε και έδωσε χαρά σε όλους τους συμμετέχοντες στην έκθεση αλλά και στους επισκέπτες, οι οποίοι κατέκλυσαν το πνευματικό κέντρο και θαύμασαν τις ιδιαίτερες, πρωτότυπες και ποικίλες δημιουργίες.

Για τις φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά (6:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ.) μέχρι και την Κυριακή 9 Ιουνίου. Επισκέψεις σχολείων μπορούν να γίνονται τις πρωινές ώρες μετά από συνεννόηση, στο τηλ. 23820 22819, 22714.

Οι εγγραφές στα τμήματα των δράσεων για τη νέα κατηχητική χρονιά (2019-2020) ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα αρχίζουν στις 15 Οκτωβρίου.