Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΛΕΥΣΕΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με αφορμή την έλευση των ιερών και θαυματουργών εικόνων της Παναγίας Σουμελά, του αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και του αγίου Ιωάννου Βαζελώνος, τελέσθηκε με λαμπρότητα Αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό καθεδρικό ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.
Συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Πέτρος Περδικάτσης, στρατιωτικές αρχές και άλλοι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι των διαφόρων πολιτιστικών συλλόγων.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, ο οποίος αναφέρθηκε στον αποστολικό λόγο από το ανάγνωσμα της ημέρας· «θλιβόμενοι αλλ᾿ ου στενοχωρούμενοι». Τόνισε ότι ο αληθινός χριστιανός συνδυάζει τις δύο αυτές αντίθετες μεταξύ τους καταστάσεις, επειδή έχει στην ζωή του την χάρη του Θεού. Αυτή την χάρη και την δύναμη είχε και ο ελληνισμός του Πόντου που δοκίμασε τα πάνδεινα, αλλά δεν λύγισε. Βρήκε με την χάρη του Θεού την δύναμη να ανορθωθεί και να συνεχίσει την πορεία του μέσα στην ιστορία.
Ακολούθησε μνημόσυνο υπέρ των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ