Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ π.ΜΩΥΣΗ ΣΑΓΓΑ

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, το απόγευμα, στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Αριδαίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τον Εσπερινό και την Μοναχική Κουρά (Ρασοευχή) του κ. Παρίση Σάγγα, πτυχιούχου λογιστικής από την Σκύδρα, ο οποίος έλαβε το όνομα Μωυσής. Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι το όνομα αυτό δόθηκε προς τιμήν του μακαριστού λογίου μοναχού Μωυσέως του Αγιορείτου, στου οποίου τις αρετές αναφέρθηκε τονίζοντας ιδιαίτερα την αρετή της υπομονής στις ασθένειες και προτρέποντας τον νέο μοναχό να τις μιμηθεί.

Την επομένη, Κυριακή της Τυρινής (1/3), κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του π. Μωυσή. Προ της τελετής ο υποψήφιος κληρικός ευχαρίστησε στην σύντομη ομιλία του τον Σεβασμιώτατο και όλους τους συντελεστές της πνευματικής πορείας του, ενώ δέχθηκε στην συνέχεια τις πατρικές παραινέσεις και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης.

Στις ιερές τελετές έλαβαν μέρος ο Γέροντας της καλύβης του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Σκήτης του Κουτλουμουσίου, Ιερομόναχος Χρυσόστομος, ο πνευματικός του νέου κληρικού, Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Κορέστης, Αρχιερατικός Επίτροπος Σκύδρας, και πολλοί κληρικοί της ιεράς Μητροπόλεως και άλλων περιοχών. Παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, η Δήμαρχος Σκύδρας κα Αικ. Ιγνατιάδου, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου και οι βουλευτές του Ν. Πέλλας κκ. Δ. Σταμενίτης και Β. Βασιλειάδης.