Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ: Το Μήνυμα της Ορθοδοξίας στον Σύγχρονο Άνθρωπο

Με αφορμή την εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, την Α´ Κυριακή των Νηστειών, το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός και η Πεμπτουσία διοργανώνουν Διαδικτυακή Θεολογική Σύναξη την Κυριακή 21 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., κατά την οποία ο πνευματικός ηγέτης της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο Γέροντας Εφραίμ Ηγούμενος της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας, ο Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ κ. Γεώργιος Μαντζαρίδης και ο Καθηγητής ΑΠΘ κ. Συμεών Πασχαλίδης, εμβαθύνουν στο θεολογικό περιεχόμενο της εορτής και εστιάζουν στον θεραπευτικό χαρακτήρα της Ορθοδοξίας για τον σύγχρονο άνθρωπο, μέσα από το σωστικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Στην συζήτηση που θα διεξαχθεί συμμετέχουν επίσης κληρικοί και λαϊκοί θεολόγοι από διάφορα μέρη του κόσμου. Συντονίζει ο Καθηγητής κ. Συμεών Πασχαλίδης.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω των ιστοσελίδων της ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ (www.pemptousia.gr) και του Διεθνούς Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (www.ope.gr), του FACEBOOK μέσω των: Πεμπτουσία, Ορθοδοξία, ΙΜΜΒ και του YOUTUBE μέσω Πεμπτουσία Web TV.