Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ

Το πρωί της Κυριακής 28 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ πραγματοποίησε τα εγκαίνια του ιερού παρεκκλησίου Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης στο χωριό Μεσημέρι Εδέσσης. Πρόκειται για τον πρώτο ιερό ναό της Ιεράς Μητροπόλεως που αφιερώνεται στον προσφάτως αγιοκαταταχθέντα Ιεράρχη της.
Στον σύντομο λόγο του Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον προϊστάμενο της ενορίας, Αρχιμ. Θεόκλητο Κουρκούτα για την πρωτοβουλία της ανεγέρσεως του παρεκκλησίου καθώς και για το υπόλοιπο πνευματικό έργο του. Ακολούθως εξήρε την προσφορά του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρ. Γεωργίου Ζουμή, ο οποίος με τις εξαιρετικές γνώσεις του συνέδραμε ουσιαστικά στην εύτακτη τέλεση όλων των εγκαινίων ιερών ναών, που πραγματοποιήθηκαν επί μακρά σειρά ετών στην Ιερά Μητρόπολη. Ευχαρίστησε τέλος και όλους όσους βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην ολοκλήρωση της ανοικοδόμησης του ιερού Ναού.

Στην ιερά ακολουθία μετείχαν επίσης ο Αρχιμ. Παντελεήμων Καραλάζος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, ο Αρχιμ. Μάξιμος Χατζής, Αρχιερατικός Επίτροπος Εδέσσης, ο Αρχιδιάκονος της Ι. Μητροπόλεως Δαβίδ Πασατάς και οι διάκονοι Νίκανδρος και Μωυσής. Παρέστησαν ακόμη, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Β. Βασιλειάδης, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Πρόεδρος της κοινότητας Μεσημερίου κ. Κ. Γιόνδης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.



Φωτογραφίες: Δημήτρης Ευθυμιάδης, Έδεσσα