Πέμπτη 7 Αυγούστου 2025

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΛΕΙΑ

Την Πέμπτη 7 Αυγούστου 2025, εορτή του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο ιερό ναό της Περίκλειας.
Χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλμωπίας κ. Στέφανος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ομοιότητα του Αγίου με την Παναγία. Είχε εμπιστοσύνη στον Θεό, σε όποια δοκιμασία συναντούσε. Ποτέ δεν κακολογούσε κάποιον. Πάντα έλεγε πως θα λαλήσει ο ουρανός. Επίσης ο Άγιος είχε καθαρότητα βίου και λογισμών. Αυτή η αγιότητα επιβεβαιώθηκε κατά την διάρκεια της εκταφής του, όταν δύο φορές ευωδίασε το κοιμητήριο της  Έδεσσας.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό μετείχαν επίσης οι Πανοσιολ. Αρχιμανδρίται Καλλίνικος Σαρακινλής και Μιχαήλ Τζάτσης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Βότσης, προϊστάμενος του ναού, και ο Οικονόμος Σάββας Μπιζιρτζάκης.