Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ.ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, εορτή του εν Αγίοις πατρός ημών Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού και Ομολογητού, πανηγυρίζει το φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών.


❃ Τήν Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, το απόγευμα, στις 6.30 μ.μ., μετά τον Εσπερινό θα τελεσθεί το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

❃ Τή Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, το απόγευμα, στις 7.00 μ.μ., θα τελεσθεί
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ᾿ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα γίνει λιτάνευση του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά γύρω από τον Ιερό Ναό.

Το βράδυ της παραμονής, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά, στις 9.00μ.μ., θα γίνει η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου με τους Χαιρετισμούς εις τον Άγιον Λουκάν τον Ιατρόν και θα ψαλλούν τα Εγκώμια εις τον Άγιον.


❃ Τήν Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, ανήμερα της εορτής το πρωΐ, θα τελεσθεί ο Όρθρος της εορτής, και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ κ. Ιωήλ.


❃ Τό βράδυ της εορτής, 11-6-2013, στις 8.30 μ.μ., στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά, θα ψαλλεί ο Παρακλητικός Κανών εις τον Άγιον Λουκάν τον Ιατρόν και στη συνέχεια μέχρι τη 1.00 π.μ. θα τελεσθεί ΑΓΡΥΠΝΙΑ με την ευκαιρία της ΑΠΟΔΟΣΗΣ της ΕΟΡΤΗΣ του ΠΑΣΧΑ.


Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών θα τίθεται για προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ