Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΔΗΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Με λαμπρότητα και εντυπωσιακή συμμετοχή του πιστού λαού πραγματοποιήθηκε η μεγάλη τοπική πανήγυρις της Αγίας Χρυσής, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του χωριού Χρυσής Αλμωπίας, ιδιαίτερη πατρίδα και τόπο μαρτυρίου της Αγίας.

Την Κυριακή 12/10 στις 5.00 μ.μ. έγινε η υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας (Κλεισούρας) και στη συνέχεια τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Κατά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Χρυσής. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος, καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος εξήρε την πίστη και την αυτοθυσία της Αγίας και τόνισε ότι το βίωμα της αληθινής αγάπης υπάρχει μόνο μέσα στην Εκκλησία.

Την Δευτέρα 13/10 τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης. Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Αγία έθεσε πάνω από όλους και από όλα τον Θεό, βάζοντας δε δεύτερη μοίρα ότι πολύτιμο υπήρχε γι᾿ αυτήν, όπως η οικογένειά της. Αυτή η στάση της θα πρέπει να εμπνέει όλους μας, ώστε να θέτουμε τον Θεό ως αρχή της ζωής μας και στήριγμα σε όλα μας τα έργα.

Στον πάνδημο εορτασμό μετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος και πολυάριθμοι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Αριδαίας κ. Δ. Μπίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδης, οι βουλευτές Πέλλας κ. Δ.Τζαμτζής και Θ. Τζάκρη και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των φορέων.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το «Αγιορείτικο Βήμα»: