Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΑΓΙΑΣΜΟΣ-ΕΝΑΡΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ



Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, το απόγευμα, στην κεντρική αίθουσα της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησαν όλες οι ποιμαντικές δραστηριότητες της ενορίας.
Ο προϊστάμενος του Ι. Ναού π. Ιωάννης Σπυρίδης κατά την ομιλία του, αφού χαιρέτισε τους συμμετέχοντες, τόνισε την μεγάλη προσέλευση του κόσμου η οποία δείχνει την αγάπη και την εμπιστοσύνη που έχουν στην Εκκλησία.
Επίσης παίρνοντας αφορμή από την φράση του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς: «Δρόμος χωρίς Θεό δεν αντέχεται» ανέφερε ότι σκοπός όλων των δραστηριοτήτων της ενορίας είναι η γνώση του αντικειμένου, η ξεκούραση, ιδιαιτέρως όμως η προσέγγιση όλων προς την Εκκλησία και τον Χριστό, τονίζοντας ότι η Εκκλησία είναι πάντοτε δίπλα τους. 



Συγκεκριμένα φέτος στην ενορία μας θα λειτουργήσουν σχολές Αγιογραφίας, Πυρογραφίας και Ξυλογλυπτικής, καθώς και τμήματα εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών, Παραδοσιακών Οργάνων (σαντούρι, λαούτο και παραδοσιακό βιολί) αλλά και Παραδοσιακής Χορωδίας. Συνεχίζονται επίσης για δεύτερη χρονιά τα τμήματα Πλεξίματος, Ραπτικής και Αερομοντελισμού, ενώ για πρώτη φορά ξεκινούν τμήματα Παιδικής - Νεανικής Χορωδίας και Παιδικού Θεάτρου. 

Η πρόσκληση για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες του ναού είναι πάντοτε ανοιχτή σε καθένα που έχει τη διάθεση να γεμίσει δημιουργικά το χρόνο του και να καλλιεργήσει την ψυχή του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο όλων των δραστηριοτήτων της ενορίας πατώντας εδώ ή να τηλεφωνήσετε στο τηλ. 23820 22819 (ώρες 17:00-20:00).