Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΠΕΛΛΑΣ

Την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015, εορτή της Υπαπαντής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υπαπαντής, στο χωριό Τριφύλλι του Δήμου Πέλλας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την εορτή, η οποία -όπως είπε- έχει την ιδιαιτερότητα να είναι δεσποτική και
θεομητορική μαζί, και αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τόνισε ότι ο λόγος που εορτάζεται η Θεοτόκος τόσο συχνά κατά την διάρκεια του έτους είναι η μεγάλη ισχύς των πρεσβειών Της προς τον Υιό της και Θεό μας. Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα της καθοριστικής παρέμβασής Της προκειμένου να πραγματοποιηθεί το πρώτο θαύμα του Κυρίου στην Κανά της Γαλιλαίας. Προέτρεψε δε όλους να καταφεύγουν με βεβαιότητα στις πρεσβείες Της για κάθε περίσταση και να επικαλούνται την ακαταίσχυντο προστασία Της με την σύντομη επίκληση: «Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς».

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό παρέστησαν ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χ. Πασαλής, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός της Υπαπαντής, βυζαντινού ρυθμού, αρχιτεκτονικά αποτελεί σμικρογραφία του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκέπης Εδέσσης και ανεγέρθηκε με την φροντίδα του Μακαριστού Μητροπολίτου Εδέσσης και Πέλλης κυρού Διονυσίου.